Verhuizen naar Zweden

Nog voordat je alles rond hebt gekregen met betrekking tot de emigratie, en je eindelijk echt kunt verhuizen naar Zweden, begint de verhuizing. Hoe vroeger je met de verhuizing begint, hoe verstandiger en hoe minder kosten je hoeft te maken. Het feit dat je naar Zweden verhuist of emigreert levert in principe geen extra bijzonderheden op.

Internationale verhuizer naar Zweden vinden

In eerste instantie moet je een geschikte verhuizer vinden die je kan helpen bij het verhuizen naar Zweden. Vraag zo vroeg mogelijk al offertes aan, de internationale verhuizer kan jouw verhuizing wellicht met die van een ander combineren. Dat kan aardig wat geld schelen. Als je bij meerdere internationale verhuizers een offerte hebt aangevraagd, kun je de prijzen en diensten goed vergelijken.

Inpakken voor je gaat verhuizen naar Zweden

Zelf je spullen inpakken voor je gaat verhuizen naar Zweden scheelt geld. De internationale verhuizer kan zorgen voor dozen, stickers en beschermingsmateriaal. Het is belangrijk dat je je beseft dat voor elk product dat je mee wilt nemen, kosten betaalt. Grote, goedkope spullen kun je misschien beter in Zweden kopen als je het verhuizen naar Zweden achter de rug hebt. Ga je zelf met eigen vervoer verhuizen naar Zweden? Dan bespaar je kosten door zelf ook spullen mee te nemen. Als je met het vliegtuig naar Zweden verhuist gaat dit niet echt op omdat je vaak niet meer dan 20 kg per persoon mee kunt nemen. Wellicht komen vrienden of familie je na de verhuizing in Zweden opzoeken. Als die nog een paar kilo mee kunnen nemen als ze met de auto komen is dat ook weer mooi meegenomen. Tip: Grote meubels zoals tafels en bureaus kun je demonteren als je niet te veel geld wilt kwijt zijn aan de internationale verhuizer. Tip: Behalve IKEA kun je ook meubels kopen bij een meubel outlet in Zweden. Er is veel keus en soms is het voordeliger en leuker om nieuwe te kopen, dan je meubels te verhuizen.

Verhuizing verzekeren

De kans is groot dat de verzekering van de spullen die je meeneemt tijdens het verhuizen naar Zweden standaard in de offerte staat. Maar elke internationale verhuizer heeft andere regels en andere dekkingen. Ga goed na hoe het zit met de aansprakelijkheidsverzekering over jouw spullen.

Tijdelijke opslag

Het kan zijn dat je tijdelijke opslag nodig hebt voor je spullen bij de verhuizing naar Zweden. Je betaalt dan per kubieke meter en voor de duur van de opslag. Via de internationale verhuizer kun je meestal wel aan opslagruimte komen. Houd wel rekening met de verzekering, en of de klimaatvochtigheid wordt geregeld.