Vakantiehuis Zweden verhuren

Het verhuren van je huis in Zweden is een makkelijke manier om wat te verdienen. Als je besluit je huis te verhuren heb je 2 mogelijkheden: je regelt het zelf, of je schakelt een Zweedse agent in voor het regelwerk rondom de verhuur.

Huis verhuren in Zweden via agent

Een agent is in dit geval een persoon of bedrijf die de verhuur voor je regelt. Er zijn veel agenten in Zweden die je graag helpen. Ze zorgen ervoor dat de huurders van je huis in Zweden de sleutel krijgen en dat er schoongemaakt wordt na afloop. Ze bieden vaak optioneel allerlei diensten aan zoals bijvoorbeeld reparaties. De agency vraagt meestal zo’n 25 % van de verhuurprijs. Als je een huis koopt in Zweden en die wilt verhuren, doe je er verstandig aan om meerdere offertes aan te vragen. Het liefst bij een agent die in de buurt gevestigd is. Als je denkt een goede gevonden te hebben, probeer dan om aan referenties te komen. Verder zou je op het volgende kunnen letten: • Verwerkt de agent ook de reserveringen voor je huis in Zweden? • Wat voor bezettingsgraad kun je verwachten? • Hoe wordt de betaling van de huur voor je Zweedse huis geregeld? Je kunt ook met een touroperator werken. Je woning wordt dan in hun vakantiegids opgenomen. Touroperators vragen vaak wel iets meer van de verhuuropbrengst, maar wellicht realiseren ze een hogere bezettingsgraad.

Zelf je huis in Zweden verhuren

Zelf de verhuur van je huis in Zweden regelen is prima te doen. Misschien heb je wel vrienden, collega’s of familie die je woning in Zweden wel eens wil huren! Besef je wel dat je eigenlijk een zakelijke overeenkomst aangaat met je bevriende huurders. Ook gaat het bijhouden van een agenda je tijd kosten, misschien wel meer dan je vooraf denkt. Als je je huis in Zweden vrij verhuurt, dan zou je een bekende uit de buurt (die je vertrouwt) kunnen vragen om tegen een kleine vergoeding het een en ander voor je te regelen. De sleutel van het huis moet overhandigd worden, toezicht op de woning is prettig en bij problemen is er iemand die kan helpen. Dat is echt noodzakelijk, want wat als de elektriciteit is uitgevallen, er is ingebroken of als er een leiding lekt?