Verblijfsvergunning Zweden

Waar je ook heen gaat emigreren of waar je ook naartoe reist, je hebt als je naar het buitenland gaat altijd een paspoort of id-kaart nodig. In sommige landen heb je ook een verblijfsvergunning, visa of visum nodig. In Zweden hoef je als EU inwoner geen visum of verblijfsvergunning te regelen.

Naar Zweden emigreren, wonen en werken

Als je hebt besloten om naar Zweden te emigreren en er te gaan wonen en mogelijk ook werken, dan moet je je inschrijven in het Zweedse bevolkingsregister. Het bevolkingsregister is in Zweden een onderdeel van de belastingdienst. Daar heb je in elk geval je paspoort voor nodig. Als je EU ingezetene bent dan hoef je verder geen visum te regelen om in Zweden te mogen verblijven. Je hebt dan ook geen verblijfsvergunning nodig. Wel is het belangrijk dat als je naar Zweden emigreert, je je binnen 3 maanden inschrijft bij de migratiedienst.

Inschrijven bij de Zweedse migratiedienst

Als je gaat emigreren naar Zweden dan moet je je dus inschrijven bij de migratiedienst. Om je in te kunnen schrijven, neem het volgende mee:
  • Geldig paspoort
  • Je adres in Zweden
  • Indien mogelijk een arbeidsovereenkomst
  • Bewijs dat je verzekerd bent tegen ziektekosten
Pasfoto’s worden ter plekke gemaakt. Het is de bedoeling dat je na het emigreren naar Zweden, je je binnen drie maanden registreert.