Makelaar Zweden

Bij het kopen van een huis of vakantiehuis in Zweden zul je de hulp in moeten schakelen van een makelaar in Zweden. Een makelaar in Zweden gaat over het algemeen iets anders te werk dan je gewend bent in Nederland.

Makelaar Zweden

In elk land bestaan er goede en slechte makelaars, en in elk land zijn er makelaars die vooral veel geld willen verdienen en service van minder groot belang vinden. In Zweden is het in principe zo dat de makelaar de verkoper helpt met het verkopen van het huis.

Wat doet de makelaar in Zweden voor de koper

Als je een huis of vakantiehuis gaat kopen, dan kun je als koper van de makelaar in Zweden eisen dat hij alles gecontroleerd heeft dat met het onroerend goed te maken heeft. Denk hierbij aan de hypotheek, leningen en andere afspraken die rondom het huis gemaakt zijn met banken of gemeente. Verder kan de makelaar in Zweden je helpen met het berekenen van de kosten om in het huis te wonen. Daarnaast zal hij helpen met het opstellen van het koopcontract als je het huis of vakantiehuis in Zweden besluit te kopen.

Als Nederlander een huis kopen in Zweden

Als je als Nederlander een huis wilt kopen in Zweden dan lijkt het aantrekkelijk om bij een Nederlandstalige makelaar in Zweden op zoek te gaan. De vraag is echter of deze makelaar de beste deal voor je kan regelen. Het geldt natuurlijk niet voor alle Nederlandstalige makelaars in Zweden, maar over het algemeen rekenen ze een hogere provisie en hun huizenaanbod is kleiner dan bij de Zweedse makelaars.

Het Zweedse huis bezichtigen

Op afstand, zonder bezichtiging, een koopcontract tekenen is sowieso al niet verstandig. Maar in Zweden is dit al helemaal niet slim. Je hebt namelijk onderzoeksplicht bij de koop, waardoor bepaalde gebreken onder jouw verantwoordelijkheid komen te vallen. Verder zijn er nog een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden tijdens het bezichtigen en kopen van een huis in Zweden.

Verkoopmethodes van makelaar Zweden

Een makelaar zou een makelaar niet zijn als hij niet graag wilde verkopen. Wat makelaars in Zweden vaak doen is de woning flink goedkoop aanbieden waardoor het een koopje lijkt. Zo lokt hij kijkers. Eenmaal bij de bezichtiging vertelt hij dat er al een bod gedaan is dat bijvoorbeeld 20% boven de vraagprijs ligt. Het is niet zo dat elke makelaar in Zweden zo te werk gaat, maar kijk er niet van op als dit gebeurt. Je poot stijf houden en juist onder de vraagprijs bieden is meestal het slimste om te doen. Vaak bluft de makelaar.

Een huis in Zweden zoeken op internet

Je kunt een huis zoeken in Zweden via de websites bovision.se en hemnet.se.