Huis bezichtigen Zweden

Het bezichtigen van je potentiële nieuwe huis in Zweden is een van de belangrijkste momenten in het koopproces, of de emigratie. Je gaat immers op basis van een bezichtiging bepalen of je het huis in zweden gaat kopen of niet. De beste tip die we kunnen geven is: ga vooral effectief te werk. Een bezichtiging van een huis in Zweden is duurder dan een bezichtiging in je eigen land, en kost bovendien meer tijd en moeite.

Voorbereiding van de bezichtiging van het huis in Zweden

Een goede voorbereiding bepaalt of je bezichtigingreis effectief is. Een korte checklist waar je rekening mee moet houden bij het bezoeken van je nieuwe Zweedse huis:
  • Maak een agenda met een aantal bezichtigingen van Zweedse huizen, maar plan er niet meer dan 3 op een dag.
  • Reserveer vooraf een auto om gemakkelijk naar elk huis te kunnen rijden.
  • Maak een lijst met telefoonnummers van personen die je eventueel nodig gaat hebben en print die uit. Nog handiger is het om de adressen en details van de huizen in Zweden die je gaat bezichtigen.
  • Print de checklist meerdere keren zodat je die voor elk huis kunt invullen. (schrijf altijd direct op om welk huis het gaat!)
Tip: Als je het overzichtelijk wilt houden, bundel dan alles in een map. Verder kan het helpen om bij voorbaat een aantal harde en zachte factoren waaraan het huis in Zweden zou moeten voldoen, te bedenken. Oftewel een wensen en eisenpakket. Veel mensen gaan op reis zonder te weten wat voor huis ze willen kopen in Zweden, dat kan tot een impulsbeslissing leiden.

De bezichtiging van het huis in Zweden

Zorg ervoor dat je de bij de rit naar het Zweedse huis goed oplet op de buurt. Het is prettig als de Zweedse makelaar hier iets over kan vertellen en dingen kan laten zien. Soms willen makelaars in Zweden dat je meekomt naar een ander huis die ze graag willen laten zien. Hoe meer de makelaar zijn best doet, hoe meer hij waarschijnlijk op de verkoop kan verdienen. Het is belangrijk dat je je daar bewust van bent, de makelaar kan natuurlijk ook gewoon goede intenties hebben en je willen helpen. Eenmaal aangekomen bij het huis in Zweden? Probeer de checklist goed na te lopen. Laat je vooral leiden door gezond verstand, en vooral niet door emoties of de eventuele druk van de makelaar.

Meenemen naar de bezichtiging van het Zweedse huis

Tijdens de bezichtiging van het Zweedse huis moet je niet vergeten om mee te nemen:
  • paspoort of identiteitsbewijs (rijbewijs is niet genoeg)
  • belastingaanslag van het afgelopen jaar
  • geld voor de reservering cq aanbetaling, tussen de €3.000 en € 6.000.
  • loonstroken
  • overzicht van financiële verplichtingen