De geschiedenis van de Zweden, het klimaat en de demografie. Allerlei interessante informatie, die je niet per se nodig hebt bij de emigratie of verhuizing, maar wel prettig zijn om te weten. Ze staan op Latravia op een centraal punt waardoor je ze eenvoudig kunt raadplegen.


Je vindt hier onder andere adressen van de ambassades, een kaart van Zweden, alarmnummers, de feestdagen, Zweedse tradities en veel achtergrondinformatie over Zweden.

Klimaat Zweden

Voor veel mensen die gaan emigreren is het klimaat een factor die meespeelt. Emigreer je naar Zweden, dan hangt het klimaat sterk af van waar je gaat wonen.

Economie Zweden

Als je aan de Zweedse economie denkt, dan komen de multinationals als Ikea, H&M, het geredde Saab en de Zweedse houtsector waarschijnlijk meteen in je op.

Zweedse Tradities

Er zijn flink wat tradities in Zweden die er toe doen. De Zweden houden ervan om lekker te eten, een feestje te vieren en de Zweedse tradities in stand te houden.

Feestdagen in Zweden

Als je emigreert naar Zweden ben je vast benieuwd wat voor feestdagen er zijn. Naast het feit dat je een vrije dag hebt, is het goed om hiervan op de hoogte te zijn en zo goed in te burgeren.

Alarmnummer Zweden

In Zweden geldt hetzelfde alarmnummer als in Nederland. Voor spoedgevallen voor brandweer, ambulance of politie is het alarmnummer in Zweden: 112.

Ambassades in Zweden

Hier vind je de adressen van de Nederlandse ambassade in Zweden. Onderaan vind je de adresgegevens van het Nederlandse consulaat in Zweden.