Officiële papieren

Als je wilt emigreren dan heb je in sommige landen een verblijfsvergunning nodig. In Amerika heb je ook te maken met een visum en een green card. Hoe kom je aan die documenten, en wat moet je doen als je paspoort of identiteitsbewijs verloopt? En hoe gaat het met je rijbewijs als je naar Amerika emigreert? In sommige staten zul je je rijbewijs opnieuw moeten halen.

Voor veel officiele zaken rondom de emigratie moet je bij de gemeente of ambassade zijn. Wat je mee moeten nemen en welke regels er zijn, staat hier beschreven.

Hier kun je een ESTA aanvragen voor 29,95, zelfde dag in huis

 

 

Visum Amerika aanvragen

Als je naar Amerika reist voor langer dan 90 dagen, moet je een visum voor Amerika aanvragen. Het visum in Amerika is een zeer belangrijk onderdeel bij het emigreren.

Lees meer over: Visum Amerika aanvragen


ESTA

Sommige landen maken deel uit van het Visa Waiver Programma, waarmee de burgers van die landen naar Amerika kunnen reizen zonder visa. Op 12 Januari 2009, werd ESTA (the Electronic System for Travel Authorization) een onderdeel van het Visa Waiver Programma. ESTA is een regeling voor alle reizigers uit Visa Waiver landen.

Lees meer over: ESTA


Geldigheid paspoort Amerika

Om naar Amerika te reizen, heb je een geldig paspoort nodig. Met een identiteitsbewijs kom je het vliegtuig niet in.

Lees meer over: Geldigheid paspoort Amerika


Rijbewijs Amerika

Je Europese rijbewijs in Amerika is gewoon geldig, het aanvragen van een internationaal rijbewijs is dus niet meer nodig.

Lees meer over: Rijbewijs Amerika


Ziektekosten verzekering

De sociale zekerheidsverzekering ofwel de ziektekosten verzekering is in het thuisland vaak al ingewikkeld. Ga je naar Amerika, dan maakt dat het er niet makkelijker op.

Lees meer over: Ziektekosten verzekering


Ambassade Amerika

De Nederlandse ambassade in Amerika zit in Washington DC. De ambassade Amerika is enkel in nood beschikbaar.  

Lees meer over: Ambassade Amerika


Green Card Amerika

Een Green Card in Amerika is een definitieve verblijfsvergunning om in Amerika te wonen. Als je een Green Card hebt bemachtigd, dan heb je recht om in Amerika te wonen en te werken.

Lees meer over: Green Card AmerikaReageer of stel je vraag:


Zoeken

Voer een zoekwoord in

Volg Latravia

Volg Latravia op Twitter    Volg Latravia op Linkedin    Volg Latravia op Facebook


Deel jouw mening over deze pagina