Werken in Italië

Als je naar Italië wilt emigreren en er van plan bent te gaan werken, is een goede voorbereiding wel zo handig. Waar start je in Italië met het zoeken naar werk? Hoe gaat solliciteren in Italië? En hoe zit het met de Nederlandse diploma’s? In dit deel vind je informatie over de arbeidsmarkt en het vinden van werk in Italië. Je komt meer te weten over hoe het zit met de bedrijfscultuur, wat de kledingvoorschriften zijn bij die sollicitatie, en waar houdt je rekening mee bij het schrijven van een sollicitatiebrief?

In Italie solliciteren

Bij solliciteren in Italië houdt je rekening met een aantal zaken, die bij een sollicitatie in je thuisland misschien minder belangrijk zijn. Denk aan kleding en onderwerpen van gesprek.

Vacatures Italië

Een van de grootste uitdagingen bij het emigreren naar Italië is het vinden van werk. Vacatures in Italië liggen vaak niet voor het oprapen. De vraag is vaak of je eerst gaat emigreren en dan werk gaat zoeken in Italië, of dat je eerst die baan wilt hebben, en dan pas emigreert.

Diploma’s

Als je een baan gaat zoeken in het buitenland, stel je waarschijnlijk een CV op. Maar welke naam hebben je diploma’s in Italië, en hoe worden ze gewaardeerd? In een sollicitatiegesprek zul je wellicht je diploma’s moeten laten zien, maar die zijn nog niet in het Italiaans…

Bedrijfscultuur Italië

Hoe zit het met de bedrijfscultuur in Italië? In elk land heersen er andere culturen, en ook op de werkvloer zijn er vaak compleet andere gebruiken. Hoe gaat men om met “op tijd komen”, is het gek als je een grapje maakt over je baas waar hij bij is? En hoe formeel behoor je je te gedragen?

Vacatures in Italië

Om je te helpen bij het vinden van een baan in Italië raden wij je aan om te zoeken bij de grootste banensite van Europa. EURES is een website van de overheid van de Europese landen. EURES helpt op een vriendelijke en behulpzame manier mensen aan een baan in alle Europese landen.