Huizen in Italië

Wat kun je van de huizen in Italië precies verwachten? Dan is de eerste vraag of je een voorkeur voor stedelijk of landelijk hebt. Het grootste verschil tussen de huizen in Italië als het gaat om de prijs, zit `m in de regio waar je koopt.

Huizen in Italië in kustplaatsen

De duurste gebieden voor huizen in Italië, zijn vanzelfsprekend de kustplaatsen. Wil je een beetje ruime woning in een populair oord zoals bijvoorbeeld aan het populaire Gardameer, dan zul je een aardig budget moeten hebben. De afgelopen decennia zijn er vele buitenlanders naar dit gebied getrokken, wat een stuwende invloed heeft op het prijspeil van de huizen. Wat ook belangrijk is om te weten voor de huizen in Italië, is dat je aan de kust extra moet letten op een aantal zaken zoals bijvoorbeeld de parkeergelegenheid. Daar waar in de winter overal voldoende plek lijkt te zijn, kan het zo zijn dat je in de zomermaanden lang moet zoeken voor een plekje. Het bezitten van een privé parkeerplek is dan geen overbodige luxe.

Huizen in Italië in de stad

In de grootste steden zoals Milaan en Rome kom je meer appartementen dan huizen tegen. De huizen die je in deze steden tegenkomt, staan meestal aan de rand van de stad of zijn erg klein, en duur. De appartementen kun je vinden in alle prijsklassen, en locatie speelt bij deze huizen in Italië een zeer grote rol. Als je gesteld bent op iets buiten, dan zul je waarschijnlijk genoegen moeten nemen met een balkon of dakterras.

Huizen in Italië op het platteland

De goedkoopste huizen in Italië vind je vanzelfsprekend op het platteland en in de kleinere dorpen. Als je een half uur rijden van de stad of de kust naar je geen probleem vindt, dan kun je zeer voordelig een huis in Italië kopen. Vrijstaande villa’s of boerderijen zijn op het platteland in de best betaalbare huizen in Italië.