Informatie over Italië

De geschiedenis van de Italië, het klimaat en de demografie. Allerlei interessante informatie, die je niet per se nodig hebt bij de emigratie of verhuizing, maar wel prettig zijn om te weten. Ze staan op Latravia op een centraal punt waardoor je ze eenvoudig kunt raadplegen. Je vindt hier ook de adressen van de Nederlandse ambassades in Italië, alarmnummers, de feestdagen, Italiaanse tradities en veel achtergrondinformatie over Italië.

Klimaat Italië

Het klimaat in Italië is een stuk warmer dan de Noordelijk gelegen landen in Europa zoals Nederland en België, maar het is niet altijd mooi weer. Het kan er verraderlijk koud zijn, en in de Alpen kan veel sneeuw liggen.

Trouwen in Italië

Wie wil trouwen in Italië gaat een fantastische dag tegemoet. Het is wat regelwerk, maar de foto’s zullen prachtig worden!

Economie Italië

Als je besluit om naar Italië te emigreren is het handig om iets over de economie te weten. De economie in Italië is een van de grootste in Europa. Tussen 1950 en 1980 is de economie hard gegroeid, het bruto nationaal product per hoofd van de bevolking nam maarliefst met 200% toe.

Italiaanse tradities

In Italië zijn een aantal tradities. De tradities verschillen per regio, en er zit een verschil tussen de tradities in Noord en Zuid Italië. Als je gaat emigreren naar Italië dan is het fijn om te weten wat de gebruiken in Italië zijn om goed te kunnen integreren in het echte Italiaanse leven.

Feestdagen in Italië

Als je emigreert naar Italië ben je vast benieuwd wat voor feestdagen er zijn. Naast het feit dat je een vrije dag hebt, is het goed om hiervan op de hoogte te zijn en zo goed in te burgeren.

Alarmnummer Italië

In Italië is het alarmnummer hetzelfde als in Nederland. Voor noodgevallen, brandweer, ambulance of politie is het alarmnummer in Italië: 112.

Ambassade Italië

In dit onderdeel van Latravia vind je de ambassades van je thuisland in Italië met adresgegevens. 

Fietsen in Italië

Wanneer u in het buitenland wilt gaan fietsen, zult u merken dat er behoorlijke verschillen zitten tussen omgang met fietsers in Nederland en in andere landen. Niet alleen is het verkeer in mindere mate aangepast aan fietsers, maar ook zijn de verkeersregels wat betreft fietsen anders dan u gewend bent.