Huizen Italië

Het aanbod van huizen in Italië is groot, en bovendien gaat het kopen van een huis in Italië anders in zijn werk dan een huis kopen in je eigen land. Als je emigreert naar Italië of er een tweede huis wilt kopen zul je allereerst een makelaar in Italië nodig hebben. Hoe gaan de makelaars in Italië te werk, en wat zijn aandachtspunten?   Bij het kopen van een huis in Italië, is het goed om op de hoogte te zijn van de regels en gebruiken. Verder is het interessant te weten wat voor huizen in Italië je tegenkomt. En waar je op moet letten bij de huizen in Italië. In dit hoofdstuk vind je verder wat verkooptrucjes zijn van Italiaanse makelaars, waar je de mooiste huizen in Italië vindt, en hoe het kopen van een huis in Italië in zijn werk gaat.

Makelaar Italië

Bij het kopen van een huis of vakantiehuis in Italië zul je de hulp in moeten schakelen van een Italiaanse makelaar. Makelaars in Italië gaan over het algemeen iets anders te werk dan je gewend bent in Nederland.

Huis kopen Italie

In dit hoofdstuk vind je informatie over het kopen van een woning of vakantiehuis in Italië. Een huis in Italië kopen is een belangrijk moment bij het emigreren. Met een goede voorbereiding en enige kennis van hoe de Italiaanse makelaar te werk gaat, zal het geen probleem hoeven zijn.

Notaris

Als je gaat emigreren naar Italië of er een tweede huis of vakantiehuis koopt, kom je in aanraking met een Italiaanse notaris. De koper betaalt de notaris, dus het is handig om iets af te weten van hoe de notaris in Italië te werk gaat.

Verhuizen naar Italië

Nog voor de emigratie naar Italië een feit is, en je eindelijk echt kunt emigreren, begint de verhuizing. Hoe vroeger je met de verhuizing begint, hoe verstandiger en hoe minder kosten je hoeft te maken. Het feit dat je naar Italië verhuist of emigreert, levert verder geen extra bijzonderheden op.

Huis huren Italië

Heb je besloten om te emigreren naar Italië, maar je wilt niet direct een Italiaans huis kopen? In dat geval is een woning huren de meest logische tussenstap.

Huisdier meeverhuizen

Als je wilt emigreren naar Italië en je wilt je huisdier zoals een kat, hond of konijn mee emigreren, dan is dat in normaal gesproken mogelijk. Reis je regelmatig naar je vakantiehuis in Italië, dan kan het dier ook mee. Besef je echter wel dat een vliegreis voor huisdieren erg vervelend voor ze is.

Taxatie

Het taxeren van een huis in Italië is een belangrijk moment als je een vakantiehuis wilt kopen of gaat emigreren. Op basis van de taxatie moet je je hypotheek rond krijgen.

Huizen in Italië

Wat kun je van de huizen in Italië precies verwachten? Huizen in Italië kunnen goedkoop of duur zijn en dat hangt met name af van de locatie.

Huizen te koop Italie

Huizen te koop in Italie, ze zijn er genoeg. Maar bij welke aanbieder kun je terecht als je een huis wilt kopen in Italie? In dit hoofdstuk staat een overzicht van makelaars in Italie die huizen te koop hebben staan.