Verhuizen

Nog voor de emigratie naar Italië een feit is, en je eindelijk echt kunt emigreren, begint de verhuizing. Hoe vroeger je met de verhuizing begint, hoe verstandiger en hoe minder kosten je hoeft te maken. Het feit dat je naar Italië verhuist of emigreert, levert verder geen extra bijzonderheden op.

Internationale verhuizer naar Italië zoeken

Om te beginnen heb je een geschikte verhuizer nodig die je kan helpen bij de emigratie naar Italië. Vraag zodra je weet dat je gaat emigreren al offertes aan, hoe vroeger de internationale verhuizer ingeschakeld wordt, hoe groter de kans is dat hij jouw verhuizing met die van een ander combineren. Dat kan aardig wat geld schelen. Als je bij meerdere internationale verhuizers een offerte hebt aangevraagd, kun je de prijzen goed vergelijken.

Inpakken voor je emigreert naar Italië

Zelf je spullen inpakken voor je gaat verhuizen naar Italië scheelt geld. De internationale verhuizer kan zorgen voor dozen, stickers en beschermingsmateriaal. Het is belangrijk dat je je realiseert dat voor ieder product dat je meeneemt, je geld kwijt bent. Grote, goedkope spullen kun je daarom waarschijnlijk beter in Italië kopen als je de emigratie achter de rug hebt. Ga je met eigen vervoer? Dan bespaar je kosten door zelf ook spullen mee te nemen. Als je met het vliegtuig naar Italië verhuist gaat dit niet echt op omdat je vaak niet meer dan 20 kg per persoon mee kunt nemen. Wellicht komen vrienden of familie je na de emigratie in Italië opzoeken. Als die nog een paar kilo aan spullen die je even kunt missen mee kunnen nemen als ze met de auto komen, dan is dat mooi meegenomen. Tip: Meubels als tafels en bureaus kun je zelf vooraf demonteren als je niet te veel geld wilt kwijt zijn aan de internationale verhuizer.

Verhuizing verzekeren

De kans is groot dat de verzekering van de spullen die je meeneemt tijdens het emigreren standaard in de offerte staat. Echter heeft elke internationale verhuizer andere regels en andere dekkingen. Ga goed na hoe het zit met de aansprakelijkheidsverzekering over jouw spullen.

Tijdelijke opslag

Het kan zijn dat je tijdelijke opslag nodig hebt voor je spullen bij de emigratie. Je betaalt dan per kubieke meter en voor de periode. Via de internationale verhuizer kun je meestal wel aan opslagruimte komen. Houd wel rekening met de verzekering, en of de klimaatvochtigheid wordt geregeld.