Als ondernemer ben je eigenlijk altijd bezig met je bedrijf. Het liefst investeer je er dagelijks in om te kunnen groeien. Misschien ben je door de jaren heen wel zo flink gegroeid dat je inmiddels leiding geeft aan een groter team en zelfs een eigen kantoor hebt. Dan breekt er uiteraard een geheel nieuwe fase aan. Een leuke en spannende fase, maar niet altijd even gemakkelijk. Hier komen namelijk een hoop dingen bij kijken. Kijk alleen maar naar de inrichting van een kantoor. Je moet keuzes maken tussen heel veel verschillende meubels en dan zijn er ook nog een stel facetten waar rekening mee moet worden gehouden. Waar begin je? Welke dingen mogen echt niet ontbreken? Om je een beetje op weg te helpen, hebben we de belangrijkste essentials op een rijtje gezet.

kantoor office

Garderobekast

Hoe meer mensen er komen werken, hoe meer spullen er ook mee worden genomen. Het is prettig als jouw medewerkers de mogelijkheid hebben om hun persoonlijke eigendommen veilig op te bergen in een lockerkast of garderobekast. Lockerkasten bieden niet alleen een veilige en persoonlijke omgeving voor het personeel, maar zorgen er ook voor dat de kantoren minder rommelig ogen. Persoonlijke eigendommen kunnen bij aankomst direct worden opgeborgen en liggen ze dus ook uit het zicht.

Ergonomische kantoormeubelen

De laatste jaren is er veel te doen geweest over ergonomie. Dat is ook niet vreemd. Het wordt immers steeds meer duidelijk welk nadelig effect langdurig zittend werk kan hebben op de gezondheid. Met een ergonomische kantooromgeving stimuleer je het lichaam om een gezondere werkhouding aan te nemen. Bovendien worden hierbij ook naar de omgevingsfactoren zoals licht, geluid en het binnenklimaat gekeken. Dit alles maakt dat de omgeving gezonder is om in te werken.

Ergonomische kantoormeubelen zijn dan ook van essentieel belang voor elk kantoor. Bespaar hier niet op. Dit heeft niet alleen voordelen voor de medewerkers, maar ook voor jou als leidinggevende. Ergonomisch werken leidt namelijk tot een hogere productiviteit en een lager ziekteverzuim. Hiermee wordt dus geld en tijd bespaard.

Voldoende opbergruimte

Niets is zo vervelend als werken in een rommelige omgeving. Als je bureau bezaaid ligt met papieren, enveloppen en allerlei ander werkgerei, lukt het je meestal niet om echt productief aan het werk te gaan. Als er geen rust is op je bureau, is die er meestal ook niet in je hoofd. Daarom is het van belang dat er voldoende opbergruimte op kantoor aanwezig is. Denk aan archiefkasten, multomappen, brievenbakjes en ga zo maar door. Op die manier kan elk kantoor netjes worden gehouden. Zet het koffieautomaat waar mogelijk ook in de andere ruimte. Dat laat het al minder rommelig ogen.

Notitieblokken

Toegegeven, dit klinkt natuurlijk best wel een beetje als een saaie tip. Zeker vergeleken met al die andere essentials. Toch is het van belang dat je echt voor iedereen voldoende notitieblokken in huis haalt. Eigenlijk moet iedereen er altijd wel eentje op zijn of haar bureau hebben liggen. Handig om even snel wat gegevens of belangrijke informatie op te schrijven. Dat is niet alleen goed voor de productiviteit, maar zo worden belangrijke afspraken ook minder snel vergeten.