Als je grotere renovatiewerken gepland hebt of je zit te broeden op de plannen voor een nieuwbouw, dan is het belangrijk om zeer goed over je wensen en toekomstige behoeften na te denken. Een gouden tip hierbij is zoveel mogelijk zorgen voor een woning waarin je in de verschillende fasen in je leven comfortabel kunt vertoeven. Enkele tips.

Comfortabel baden

Hoewel een bad zalig klinkt om languit in te liggen met een rustgevend muziekje op de achtergrond, is het misschien niet altijd de beste keuze. Je wilt immers op je zeventigste ook nog gewoon zelf kunnen douchen. Een instapdouche is dan de ideale oplossing. Let er bij een instapdouche ook op dat er niet te veel trapjes zijn die het in een latere fase van je leven gevaarlijker voor je maken.

bad

Kun je toch niet leven zonder een bad, dan bestaat de combinatie van beide waar je kunt genieten van een bad en douche in één. Denk daarnaast bij het kiezen voor een hangtoilet aan een comfortabele hoogte. Nu heb je misschien nog weinig last van krakende gewrichten maar dat kan in de toekomst anders worden.

Mobiliteit in huis

Bij mobiliteit denk je misschien direct aan een inrichting waarbij er zo veel mogelijk trapjes in je woonkamer kunnen vermeden moeten worden maar er is meer. Om de bovenverdieping te bereiken kun je uiteraard een statige trap zetten. Op latere leeftijd zal je dan eventueel een traplift moeten installeren om nog comfortabel en vooral veilig naar boven te kunnen gaan.

traplift

Een huislift kopen kan vandaag al absoluut het overwegen waard zijn, omdat je zo garanties hebt voor de toekomst en je oude dag. Het biedt je niet alleen toekomstperspectief voor later maar ook voor nu is het een absolute meerwaarde. Denk maar aan al die keren dat je met een volle mand vuile was of zwaar materiaal naar boven of beneden moet gaan. Daar hoef je je in ieder geval geen zorgen meer om te maken dankzij een huislift. Wat vroeger verre toekomstmuziek leek, is vandaag zeker een haalbare optie.

Professionals

Bij verbouwingen komt er heel wat kijken. Misschien ben je bereid om de kwast in de hand te nemen en erop los te schilderen. Echter sommige klussen vragen veel vakkennis en vakmanschap. Zeker wanneer er technologische vernuftigheden komen kijken. Denk maar aan de installatie van een slimme oven in je keuken die connecteert met je app of een huislift installatie. Het zijn belangrijke technologieën waarbij je kunt rekenen op de expertise van een vakman. Hij zal je adviseren in je keuzes voor huiselijk comfort met perspectief op later als het misschien wat moeilijker gaat. Later ga je dankbaar zijn omdat je zo goed vooruit hebt gedacht en je zo lang mogelijk thuis kunt blijven genieten van jouw comfortabele cocon.