Als er nu iets is wat je wel kunt missen als kiespijn, dan is het ongedierte. Of het nu gaat om muizen, kakkerlakken, mieren of vliegen; je bent er liever zo snel mogelijk vanaf! Niet alleen veroorzaken deze beestjes veel overlast en zorgen ze voor een onhygiënisch gevoel, bovendien dragen ze vaak ziektes met zich mee. Dat wil je natuurlijk absoluut vermijden! Hier lees je wat je kunt doen wanneer je ongedierte in je huis, tuin, bedrijf of restaurant ontdekt hebt.

muis ongedierte

Ongedierte bij je thuis

Wanneer het om een enkel wespennest of een zeldzame rat gaat, kun je de strijd misschien zelf aangaan. Maar vaak komt ongedierte zo massaal tegelijkertijd je huis of tuin bezetten, dat er geen beginnen aan is zonder professionele hulp. Wanneer je dus van deze ongewenste bezoekers opmerkt, schakel je best zo snel mogelijk ongediertebestrijding in. Zij zorgen ervoor dat ze zo snel mogelijk ter hulp kunnen schieten en hanteren een doelgerichte aanpak die ervoor zorgt dat het aanwezige ongedierte vliegensvlug naar de eeuwige jachtvelden kan verdwijnen. Ongediertebestrijding verloopt volgens een vast stramien. Eerst komt er een professional ter plaatse om de plaag te lokaliseren. Vervolgens zorgt hij meteen voor een doelgerichte oplossing. Bovendien krijg je advies, zodat je deze overlast niet nog eens hoeft mee te maken. Wanneer het ongedierte bestreden moet worden, wordt er via pest control alleen gebruikgemaakt van veilige, toegestane en professionele bestrijdingsmiddelen, die uiteraard veilig zijn voor jou, je gezin en je huisdieren.

Ongedierte in je horecazaak

Als er één ding is wat elke horeca-uitbater absoluut wil vermijden, is het ongedierte in zijn zaak. Niet alleen zorgt het voor onhygiënische toestanden, bovendien kan het je grote imagoschade opleveren wanneer je klanten op social media gaan posten dat ze tijdens hun gezellige etentje ongedierte in je zaak hebben gespot. Door beroep te doen op pest control vermijd je al deze negatieve invloeden. Een expert van pest control komt zo snel mogelijk bij je langs om de risico’s te identificeren en op basis daarvan een gepersonaliseerd plaagdier beheersplan op te stellen. Vervolgens worden al deze risico’s uiteraard ook weggenomen.

restaurant

Beter voorkomen dan genezen

Of het nu gaat om ongedierte bij je thuis of in je zaak; je kunt dit alles beter voorkomen dan genezen. Door preventief aan de slag te gaan krijgt ongedierte geen kans bij jou. Dat bespaart je meteen een hoop kopzorgen. Laat je dus zeker eens informeren over hoe je preventief tegen ongedierte aan de slag kunt gaan en welke mogelijkheden er zoal voor jou zijn. Door het opstellen van een plaagdier beheersplan wapen je je op de beste manier tegen een invasie van ongedierte bij je thuis of in je zaak. In dit plan staan alle preventieve maatregelen die je kunt nemen, hoe je het voorkomen van ongedierte gaat monitoren en hoe je, indien nodig, effectief kunt overgaan tot het bestrijden van ongedierte.