Of je nu bezig bent met het verbouwen van je badkamer, keuken, woonkamer of misschien wel een heel huis: schade maken tijdens het klussen is (helaas) heel gebruikelijk. Je kunt dan wel een veilige boormachine kopen en goed weten wat je moet doen, maar er kan altijd iets misgaan.  Ondanks dat het heel vervelend is, hoeft dit natuurlijk geen probleem te zijn als je goed verzekerd bent. Lees er hier meer over!

schade

Meest voorkomende schade tijdens het klussen

Er zijn verschillende soorten schades die vaak voorkomen tijdens het klussen. Als je weet welke soorten schade het meest voorkomen, weet je ook hoe je ervoor kunt zorgen dat dit bij jou niet gebeurt. Als eerste komt het (per ongeluk) van gaten maken in de muur vaak voor tijdens het boren van gaten voor schilderijen of planken. Dit gebeurt wanneer je te diep boort, of scheef boort. Ook bij het installeren of monteren van sanitair en leidingen kan dit soms tot lekkages of overstromingen zorgen. Let ook goed op bij het verplaatsen van zware meubels, zodat je niet de vloeren beschadigt of hier krassen op maakt. Vooral zonde wanneer je deze net gelegd hebt! De laatste, onverwachte schade, die vaak voorkomt tijdens het klussen, is schade aan je gereedschap. Wanneer je je gereedschap niet goed gebruikt, kan dit ervoor zorgen dat je hier schade aan maakt.

boormachine hout

Hoe kun je schade tijdens het klussen voorkomen?

Zoals eerder beschreven komt het vaak voor dat je gereedschap beschadigt tijdens het klussen aan je huis. Maar wat als je dit gereedschap hebt geleend van familie of vrienden? Niet iedereen heeft al het gereedschap thuis liggen en het komt dus vaak voor dat je iets even leent van anderen. Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd tegen schade tijdens klussen, zelfs wanneer je gereedschap of andere geleende spullen beschadigt. Je bent verzekerd voor schade tot €15.000, dus er kan een hoop misgaan! Zorg er daarnaast voor dat je voordat je gaat klussen goed weet wat er moet gebeuren en je de juiste spullen klaar hebt liggen. Bereid de plek waar je gaat klussen goed voor, door bijvoorbeeld de nodige plekken af te plakken.

Na het klussen

Ben je klaar met klussen en is je badkamer of keuken helemaal af? Na het klussen is het nog steeds belangrijk om ervoor te zorgen dat je goed verzekerd bent voor je huis. Hierbij kun je denken aan een opstalverzekering. Met een opstalverzekering ben je verzekerd tegen eigenlijk (vrijwel) alle schade aan je woning. Denk aan inbraak, brand, regen, omvallende bomen en waterschade. Ook bliksem en storm horen bij deze verzekering. Door je goed te verzekeren tegen deze schades, kun je ervoor zorgen dat al je harde werken niet ongedaan wordt gemaakt.