Ben jij de trotse eigenaar geworden van een mooie camper? Dan is het belangrijk dat je een camperverzekering afsluit. Met een goede verzekering zorg je ervoor dat je geen grote financiële schade lijdt als je te maken krijgt met bijvoorbeeld een diefstal, aanrijding of inbraak. Als je je camper gaat verzekeren, is het belangrijk dat je weet welke onderdelen je kunt verzekeren en welke je daadwerkelijk verzekert. Waar je op moet letten bij het afsluiten van een camperverzekering lees je in dit blog bericht.

Welke verzekeringen kun je afsluiten?

Een camper verzekeren kan op verschillende manieren. Allereerst kun je kiezen voor een WA camperverzekering. Deze verzekering is de minimale wettelijk verplichte verzekering die je moet hebben als je de weg op wilt met de camper. Als je de camper iets beter wilt verzekeren, kies je voor een beperkt casco camperverzekering. Vervolgens kun je nog een stapje verder gaan met een casco camperverzekering. Dit is de meest uitgebreide vorm van de camperverzekering. Om te weten welke verzekering bij jouw situatie past, ga je in gesprek met een verzekeringsadviseur. Deze vertelt precies wat de verschillende verzekeringen inhouden en wat er wel en niet bij je camper past. Op deze manier weet je zeker dat je op een goede manier verzekerd bent, zonder dat je onnodige verzekeringen neemt en te veel betaalt.

Extra accessoires verzekeren

Bij het verzekeren van de camper kun je ook kijken naar de extra accessoires die je bij de camper hebt. Je kunt bijvoorbeeld de inboedel van de camper verzekeren met een extra inboedelverzekering. Zo ben je nog beter verzekerd tegen diefstal van je spullen in de camper. Daarnaast heeft bijna iedere camper ook een zonneluifel. Je kunt deze ook extra verzekeren. Op deze manier ben je goed beschermd tegen alle schades die je met de camper op kunt lopen.

Aanvullende dekkingen in de camperverzekeringen

Naast de verzekeringen voor de camper zelf, is het ook belangrijk dat je kijkt naar de aanvullende dekkingen. Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je ongeluk met de camper krijgt. Hiervoor wil je natuurlijk goed verzekerd zijn. Denk bijvoorbeeld aan een ongevallenverzekering voor alle inzittenden van de camper. Wanneer er dan een verkeersongeval gebeurt, kunnen inzittenden een mogelijke uitkering ontvangen voor blijvend letsel. Vervolgens kun je ook kiezen voor een schadeverzekering voor inzittenden, voor schade aan diverse spullen na een ongeval. Heb je al een lange tijd geen schade gereden? Dan kun je tot slot ook kiezen voor een bonusbeschermer op je camperverzekering. Hiermee behoud je de korting op je verzekering voor schadevrij rijden, nadat je een enkele schade rijdt. Je kunt deze 1x per jaar gebruiken.