Nu Corona flink heeft huisgehouden waardoor diverse branches, zoals horeca, vrijetijd en reisbranches op hun gat liggen, zijn mensen onderhand ook echt toe aan een break. Nu we bijna 9 maanden verder zijn sinds de eerste lockdown, zien we het geduld van de Nederlanders ook flink afnemen. Weinig discipline en motivatie, maar vooral geduld. Ondanks dat we zelf willen dat de horeca weer opengaat, zorgen we door ons niet aan de regels te houden, de openstelling steeds verder in het verschiet komt. Wat kunnen we doen om ervoor te zorgen dat we ons weer normaal gaan dragen? Ik denk juist door er even tussenuit te gaan en uit je eigen omgeving te zijn. Als ik naar mijzelf kijk heb ik de afgelopen maanden mij niet gelukkig gevoelt, maar opgesloten. Kom weinig buiten en wordt vermoeid.

op vakantie in eigen land

Vakantie uitstellen

Normaal gesproken moet ik er regelmatig even tussenuit knijpen. Dit doe ik door een dagje of soms een weekendje weg. Daarnaast ga ik gemiddeld drie á vier keer per jaar op vakantie en merk ik dat ik altijd actief, gemotiveerd en gedisciplineerd aan het werk blijf. Helaas heb ik dat dit jaar anders ervaren. Ik had wel het geluk dat ik in februari nog op wintersport ben geweest in Oostenrijk, maar zag ik een week vakantie in mei en dagjes weg tijdens Pasen en Hemelvaart in duigen vallen. Ook zou ik naar het buitenland voor een heerlijke kampeervakantie van twee weken in de Duitse Eifel eind juni en in de herfstvakantie naar Zuid Duitsland. Helaas is dat niet doorgegaan, doordat de grenzen dicht konden gaan en er een quarantaineplicht gold. Daarom hadden we besloten om in eigen land een vervangende vakantie te gaan doen eind oktober van vrijdag tot zondag. We zouden naar een vakantiehuis in Drenthe waar we een prachtig park gevonden hadden waar we met de hele familie in konden. Helaas kon dit ook niet doorgang vinden doordat we met drie gezinnen in een huis zaten, mochten we niet aankomen van het park.

Naar Texel

Ondanks we de geboekte vakanties, die hun doorgang zouden vinden in Duitsland & Noord Holland zijn verplaatst naar vorig jaar, zijn we afgelopen maand toch eruit geweest. Via heerlijkehuisjes.nl kwamen we op een last minute aanbieding voor een vakantiehuisje op Texel. Niet met de familie, maar gewoon met het gezin. Het was bevrijdend! Eindelijk even uit de eigen omgeving en frisse lucht. We hebben van alles gedaan, veel gefietst, gewandeld en spelletjes gespeelt in ons huisje. Het gevoel van vrijheid hebben we weer kunnen proeven. Gelukkig was het nergens druk en zijn we weinig mensen tegengekomen. We konden immers in onze eigen auto blijven zitten tijdens de overtocht en vond er een contactloze sleuteloverdracht plaats. Door juist naar plekken te gaan waar de kans op groot publiek klein is, kun je juist intens genieten.

texel

En nu?

Tsja, mocht volgend jaar alles anders zijn en het vaccin goed aanslaan, dan staan ons nog vele vakanties te wachten van afgelopen jaar! Hierdoor hebben we natuurlijk het een en ander kunnen besparen, maar waren we toch liever op vakantie gegaan. Om er voor te zorgen dat de tijd tussen de volgende vakantie niet weer zo groot is (want de volgende vakantie is pas weer in mei), hebben we toch nog een zelfde weekendje weg geboekt in een huisje op de Veluwe. Dit keer in een bebost gebied, afgezonderd van de massa, waar wij ons even lekker kunnen terugtrekken! Kortom, ik kan er nu weer even lekker tegen aan en hopen we dat we allen gezond blijven. 2021 moet een beter jaar worden!