Het kopen van een tweede huis in het buitenland welke dient als vakantiewoning, wordt steeds populairder. Geschat wordt dat zo’n half miljoen Nederlanders een vakantiehuis bezitten in het buitenland. Met de pensionering van de babyboom generatie is de verwachting dat het aantal vakantiehuizen flink gaat stijgen. Vooral landen als Spanje, Amerika, Frankrijk, Italië en Portugal zijn erg in trek voor de koop van een vakantiehuis.

Kosten van een vakantiehuis

De beslissing van het kopen van een tweede woning of vakantiehuis, wordt vaak genomen op een fijne vakantie in een bepaalde streek. Uiteraard is de koop van zo’n vakantiehuis alleen weggelegd voor mensen met wat geld, maar het is al lang niet meer het voorrecht van de happy few.

Met de mogelijkheid om goedkoop te vliegen en je tweede huis te verhuren kunnen de kosten erg meevallen. Daardoor is het bezitten van een vakantiehuis in het buitenland voor steeds meer mensen mogelijk. Vergeet ook de stijging van de waarde van je vakantiehuis niet!

Een aantal kostenposten waar je op kunt rekenen bij het kopen van een tweede huis zijn:

Voordelen kopen van een vakantiehuis of tweede woning

Er zitten flink wat voordelen aan het kopen van een vakantiehuis. Een aantal voordelen van het kopen van een tweede huis staan hier opgesomd:

tweede-huis-kopen