Of je nu een ver weg gaat of dichtbij gaat wonen, een verhuizing is altijd een flinke klus. Niet gek dus, dat je daar graag een beetje hulp bij inschakelt. Met een paar sterke vrienden en een goede verhuiswagen kom je een heel eind. Om het jezelf nog makkelijker te maken, raden we aan om een verhuisbedrijf in te schakelen. In dit artikel daarom 5 redenen om te kiezen voor een verhuisbedrijf.

1. Een verhuisbedrijf heeft de juiste spullen

Een verhuiswagen, een verhuislift, verhuisdekens, allemaal zaken die je waarschijnlijk niet in de schuur hebt staan. Een goed verhuisbedrijf zit echter nooit om deze zaken verlegen en beschikt over al het nodige materieel om jouw verhuizing in goede banen te leiden.

2. Sterke verhuizers voor al je zware meubels

Het verplaatsen van verhuisdozen gaat je vast prima af. Maar grote meubels en apparaten kunnen in de praktijk een stuk zwaarder zijn dan je dacht. Verhuisbedrijven werken altijd met sterke en ervaren verhuizers. Die weten hoe ze met zware inboedel moeten omgaan en verplaatsen met gemak al jouw zware spullen.

3. Verhuisbedrijven zijn goed verzekerd

Hoewel we allemaal hopen dat het ons niet overkomt, kan er tijdens een verhuizing natuurlijk onverhoopt iets mis gaan. Een kras op een design meubelstuk of een antieke vaas die in duizend stukjes valt bijvoorbeeld. Daar ben je helaas niet voor verzekerd. Maar een verhuisbedrijf wel! Daarmee krijg je wellicht je kapotte spullen niet terug, maar wordt eventuele schade wel netjes gecompenseerd.

4. Alles volgens plan

Wie nog niet vaak verhuisd is, kan misschien moeilijk inschatten hoe lang alles duurt. Hierdoor kan je planning behoorlijk in de soep lopen. Een verhuisbedrijf verhuist dagelijks mensen en weet een stuk beter wat ze te wachten staat. Zij kunnen je helpen met het maken van een realistische planning en houden zich daar vervolgens ook aan.

5. Tijdelijke opslag beschikbaar

Soms wil je tijdens een verhuizing tijdelijk spullen laten opslaan. Bijvoorbeeld omdat je in je nieuwe woning eerst nog de ruimte wil hebben om te kunnen klussen of verbouwen. Hier kun je zelf een opslagruimte voor regelen, maar veel verhuisbedrijven bieden deze service ook. Wel zo makkelijk, want dan heb je tijdens het hele verhuisproces maar met één partij te maken.