Wie iemand wil verrassen met een leuk cadeau maar daarvoor liever niet de deur uit gaat, kan prima zelf een cadeaubon maken. Er zijn tegenwoordig meerdere handige tools en apps op de markt, waarmee je snel en effectief een mooie tegoedbon kunt maken.

In dit artikel vind je een aantal handige tools waarmee een cadeaubon maken eenvoudig is.

Helemaal in de tijd van Corona is het een stuk praktischer om niet naar de winkels te hoeven. Immers; hoe minder verkeersbewegingen hoe beter. Er zijn ook mogelijkheden om een zelfgemaakte cadeaukaart op afstand te geven, ideaal voor dat verjaardagsfeestje waar je niet heen kunt door de Corona beperkingen.

Voor meer originele cadeaus kun je het artikel grappig cadeau schoonvader lezen.

waardebon maken

Voordelen van zelf cadeaubon maken

Door zelf iets in elkaar te zetten heb je een aantal voordelen, zowel in prijs maar ook praktisch.

Persoonlijker

Je kunt werkelijk alles bedenken om te geven als cadeau. Van etentje tot massage, van bungeejump tot rijden in een Ferrari. Denk even na over de hobby’s van de jarige en je komt vanzelf op een idee. Daardoor wordt het vanzelf een persoonlijker cadeau.

Geen verloopdatum

Normale cadeaubonnen willen nog wel eens verlopen. Die van jou maak je zelf, en je hebt dus zelf in de hand hoe lang hij geldig is! Het is wel slim om er een einddatum op te zetten, zodat de ontvanger wel enige urgentie voelt om je zelfgemaakte tegoedbon een keer te verzilveren.

cadeau

Alle vrijheid

Soms worden cadeaukaart houders op een vervelende manier beperkt in hun keuze. Zo kun je soms bij een restaurant niet alles van het menu kiezen, kun je een hotelovernachting alleen in het laagseizoen en doordeweeks boeken, en kun je met sommige cadeaukaarten tot maar €50,- betalen. Met jouw zelfgemaakte tegoedbon is dat natuurlijk niet geval!

Goed voor het milieu

Ga je een cadeaubon maken, dan bespaar je in elk geval op materialen en Co2 uitstoot. De kans is namelijk het grootst dat je een cadeaubon maakt en die zelf uitprint. Dan wordt er dus geen plastic gebruikt (voor het kaartje) en rijd je niet met de auto naar de winkel en weer terug. Daar komt bij dat er minder nutteloze producten worden gegeven waar uiteindelijk niets mee gebeurt.

cadeaukaart adidas

Cadeaubon zelf maken en afdrukken

De verpakking en presentatie van een zelfgemaakte cadeaubon maakt absoluut het verschil! Een cadeaubon maken en printen thuis vormt de basis, maar de rest van de presentatie is minstens zo belangrijk.

Een paar tips:

  1. Koop een mooie enveloppe, liefst van dik materiaal en eventueel een chique kleur
  2. Voeg er iets ongebruikelijks aan toe, bijvoorbeeld een bloem zoals op deze foto
  3. Een touwtje of ander tierlantijntje maakt het echt een feestje

cadeaubon zelf maken en afdrukken

Als je een eigen cadeaubon hebt gemaakt dan kun je die prima zelf afdrukken. Dat kun je thuis doen, maar op je werk staat misschien wel een betere printer. Anders kun je altijd nog naar de copyshop, daar kun je de tegoedbon in elk geval in hoge kwaliteit uitprinten. Je kunt daar ook het meest geschikte papier vinden.

Als je zelf de cadeaubon wilt afdrukken dan is dikker papier vaak wat mooier.

Je kunt de cadeaubon maken in diverse programma’s, bijvoorbeeld in Microsoft Word of in Canva.

cadeaubon maken

Ben je op zoek naar meer tips hoe je de waardebon mooi kunt maken? Dan staat er een mooi artikel voor je klaar met allerlei tips over waardebon maken. Zowel geef ideeën als maak ideeën. Doe er vooral je inspiratie op!