Je kunt nog zo’n fan zijn van klussen in huis, op onnodig onderhoud zit vrijwel niemand te wachten. Zeker niet wanneer het grote projecten betreft zoals het repareren of vervangen van een vloer. Gelukkig zijn er ook zeer onderhoudsvriendelijke vloeren verkrijgbaar, zoals een vloer van PVC. En er zijn nog meer voordelen aan PVC vloeren!

Een PVC vloer is mooi

Misschien dat dit direct wel de belangrijkste reden is om te kiezen voor een PVC vloertje. PVC is er in veel verschillende stijlen en kan daardoor lijken op een houten vloer, maar ook op een vloer van sierlijke tegeltjes of stoer beton. Er zijn zoveel mogelijkheden! Bovendien ligt het, als het goed gelegd wordt, netjes strak op de vloer en dat straalt klasse uit. Gegarandeerd een aanwinst voor ieder interieur.

Zo gelegd

Dat netjes en strak leggen van een PVC vloer klinkt ingewikkeld, maar is in de praktijk eenvoudig en snel klaar. Het materiaal is goed te snijden en klik je vervolgens zonder lijm of speciaal gereedschap aan elkaar. Er is zelfs PVC met geïntegreerde ondervloer om het leggen nóg makkelijker te maken.

Makkelijk in onderhoud

We noemden het al even in de inleiding van dit artikel: Qua onderhoud is PVC echt ideaal.  Omslachtige klussen als schuren en lakken is niet nodig. Een regelmatige schoonmaakbeurt is meer dan genoeg. Dat scheelt kopzorgen en geld!

Hygiënische vloer

PVC vloeren hebben geen kiertjes waar vuil zich in kan ophopen. Met een stofzuiger of bezem is de vloer dus in no-time weer schoon! Bovendien kan het materiaal goed tegen water, dus dweilen is ook geen enkel probleem. 

Goed voor de akoestiek in huis

Goede akoestiek in huis is enorm belangrijk. Dit kun je voor een deel bewerken met meubels en gordijnen, maar ook PVC vloeren zorgen voor goede akoestische demping. Dat scheelt heel wat herrie als de kinderen hun blokkentoren omgooien of wanneer je met hakschoenen door de kamer loopt. 

Fijn geprijsd

Ben je al bijna op weg naar de winkel voor een nieuwe PVC vloer? Dan wordt je van dit laatste pluspunt vast extra blij: PVC is heel betaalbaar. Je bent een stuk voordeliger uit dan wanneer je bijvoorbeeld een houten vloer koopt, maar kunt met PVC wel diezelfde look creëeren!