Er zijn momenten waarop het goed is om te laten onderzoeken of je huis – bouwtechnisch – in orde is. Bijvoorbeeld wanneer je de woning wil verkopen of juist wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Je weet dan precies wat de bouwkundige staat van het huis is en welk onderhoud er nodig is. 

Ga voor een grondige inspectie

Een bouwkundige keuring kun je natuurlijk niet zelf uitvoeren. Je maakt hiervoor een afspraak met een erkende keuringsdienst. Zij komen langs voor een grondige, visuele inspectie en bekijken alle belangrijke bouwkundige onderdelen. Hiervan krijg je vervolgens een uitgebreid rapport met de bevindingen, foto’s, en een indicatie van de onderhoudskosten op korte en langere termijn. Je weet dan precies waar je aan toe bent en wat je de komende tijd kunt verwachten. Maar er zijn nog meer voordelen:

Lekkage? Tocht? Ook dat is te onderzoeken!

Wil je een extra uitgebreide bouwkundige keuring? Dat kan! De meeste keuringsdiensten bieden extra opties aan, zoals taxatie of specialistisch onderzoek. Met een warmtebeeldcamera kan temperatuur gecontroleerd worden en met thermografie ontdek je eventuele lekkage.

NEN 2580 inmeten: Zekerheid over oppervlakte

Een makelaar weet niet altijd precies hoeveel vierkante meters een woning biedt. Twijfel je? Dan is het ook mogelijk om de ruimte precies te laten nameten. Kies dan voor NEN 2580 inmeten. De keuringsdienst meet de woning dan in volgens NVM- en NEN 2580-richtlijnen. Mooi meegenomen: Je kunt daarbij ook een goede plattegrond laten tekenen. Handig bij het inrichten van je nieuwe woning of bij het maken van plannen voor een verbouwing!

Meerjarenonderhoudsplan voor VVE’s

Ook bij woningen met een Vereniging van Eigenaars moet natuurlijk onderhoud worden uitgevoerd. Ben je eigenaar van een VVE? Kijk dan eens naar de optie van een meerjarenonderhoudsplan (MJOP). Een gespecialiseerde inspecteur voert dan een bouwkundige inspectie uit en levert een MJOP op met daarin een overzicht van achterstallig onderhoud dat direct moet worden uitgevoerd en planmatig onderhoud. Hiermee houd je het pand de komende jaren in goede staat en sta je niet voor onverwachts hoge kosten.

Ook zo benieuwd hoe jouw (toekomstige) woning er aan toe is? Schakel dan snel een expert in voor gedegen bouwkundig onderzoek en voorkom nare verrassingen!