Verduisterende gordijnen worden steeds populairder…en niet alleen voor in de slaapkamer. Niet gek, want verduisterende raamdecoratie doet meer dan alleen een kamer donker maken. Wij vinden het dan ook een aanrader voor vrijwel iedere ruimte in huis. Benieuw waarom? Lees dan deze 5 redenen om te kiezen voor verduisteringsgordijnen.

verduisterende gordijnen

Verduisterende gordijnen voor een goede nachtrust

Of je nu thuis of in je vakantiewoning bent, je wilt er in ieder geval heerlijk kunnen slapen. De hoeveelheid licht in je kamer speelt daarbij een grote rol. Voor een goede nachtrust slaap je in een echt donkere kamer. Knap lastig in landen waar het laat donker is en vroeg licht. Dan komt een verduisterend rolgordijn goed van pas! Ook handig wanneer jij of je kinderen graag overdag slapen. 

Houd warmte buiten de deur

Natuurlijk houden we van zonnig zomer weer. Soms zelfs zo erg, dat we een tweede woning kopen in een zonnig oord. Maar genieten van de zon doen we wel het liefst buiten. Sluit ’s ochtends je verduisterende gordijnen en houd je de warmte buiten de deur, dan blijft het binnen lekker koel en hoef je de airconditioning niet op volle toeren te laten draaien. Ideaal als je naar binnen gaat tijdens de siësta en op andere momenten dat je even af wilt koelen.

Geen kou in huis dankzij verduisterende gordijnen

Zoals je de warmte met gordijnen buiten kunt houden, kun je dat ’s winters ook met de kou doen. Verduisterende gordijnen werken heel isolerend en houden op koude dagen de warmte binnen en de kou buiten. Dat scheelt bovendien ook nog eens in de stookkosten!

Bescherm meubels tegen zonlicht

Meubels die dag in dag uit in de zon staan, kunnen verkleuren door het vele zonlicht. Stoffen en hout blijft dus een stuk langer mooi wanneer het niet in de felle zon staat. Zeker wanneer je soms langere tijd van huis bent is het prettig dat je op deze manier je meubels altijd kunt beschermen tegen verkleuring door de zon.

Goed zicht op je scherm

Mobiele telefoons, tablets, laptops, we kunnen tegenwoordig bijna geen dag meer zonder. Maar teveel invallend zonlicht kan er soms voor zorgen dat je de beelden op je scherm nauwelijks kunt zien. Daar kun je iets aan doen met verduisterende gordijnen!