Je huis is een plek waar je je thuis wilt voelen. Je kiest daarom niet alleen voor een fijne locatie om te wonen, maar ook voor inrichting die past bij de stijl en sfeer waar jij van houdt. In eerste instantie denk je daarbij misschien aan kleur en materiaal. Maar wist je dat verlichting ook een heel belangrijke rol speelt bij het creëeren van de juiste sfeer?

De juiste verlichting op de juiste plek

De ene kamer heeft meer verlichting nodig dan de ander. In een werkkamer is goed licht belangrijk voor focus en goed zicht op waar je mee bezig bent. In een slaapkamer kies je misschien liever voor een wat zachtere verlichting, zodat het licht je ’s nachts niet verblindt als je even naar het toilet moet. In de woonkamer doet een combinatie van grote en kleine lichtpunten het goed. Je kunt daarmee op ieder moment van de dag de verlichting zo aanpassen dat het past bij de activiteit die je uitvoert.

Licht dimmen voor extra sfeer

Maar wat nou als je meer controle wil over het lamplicht in huis? Zoals een eetkamerlamp die zowel veel als weinig licht kan geven. Dan is het tijd om te kijken naar ledlampen met dimmer. Hiermee heb je grote controle over het bepalen van de juiste sfeer op ieder moment van de dag. Ledlampen met dimmer kun je gebruiken in vrijwel iedere ruimte in huis, zodat je overal altijd zelf kunt bepalen hoe fel de verlichting is. Ideaal!

Extra zuinige verlichting

Het is niet voor niets dat we de afgelopen jaren massaal overstappen op LED verlichting. Deze lampjes zijn immers een stuk duurzamer en dus goed voor het milieu. Door aan de ledlampen een dimmer toe te voegen ben je extra zuinig bezig. Door het dimmen van LED verlichting bespaar je nóg meer energie. Dat is prettig voor het milieu, maar natuurlijk ook fijn voor je portemonnee.