Al jarenlang zijn visgraat vloeren enorm populair. In eerste instantie denk je daarbij al snel aan een echt houten vloer. Er zijn echter ook andere materialen waarmee je een mooie visgraat kunt leggen. Benieuwd? We zetten een paar mooie opties voor je op een rijtje.

Visgraat vloer van parket

Een visgraat parket is de meest klassieke keuze wanneer je een vloer in visgraat patroon wil leggen. Het hout heeft een warme, natuurlijke uitstraling. Leg je dat in visgraat, dan voeg je daar een stijlvolle, luxe look aan toe. Het leggen van visgraat parket vraagt wel wat expertise. Trek hier dus goed de tijd voor uit of besteed het uit aan een ervaren professional.

visgraat parket

Visgraat vloer van laminaat

Laminaat is een prima vervanger voor parket en verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en soorten. In tegenstelling tot parket is laminaat geen natuurproduct. Daar staat tegenover dat laminaat wel heel eenvoudig is qua onderhoud en dat visgraat laminaat en stuk makkelijker te leggen is dan parket in visgraat patroon. Dankzij het simpele kliksysteem kun je in no-time genieten van je nieuwe vloer.

Visgraat vloer van PVC

PVC is de laatste jaren dé trend wat vloeren betreft. Combineer dat met een mooi visgraat patroon en je hebt een gouden combi! Een duurzame vloer die zelfs bij intensief gebruik jarenlang mooi blijft. Visgraat PVC is in verschillende kleuren verkrijgbaar en qua look nauwelijks van hout te onderscheiden.

Een persoonlijke keuze

Welk materiaal je kiest is persoonlijk. Het heeft te maken met budget en voorkeur. Ook de opties qua kleuren en stijlen spelen een rol bij het maken van je keuze. En vergeet niet het leggen van een visgraat patroon, want de moeilijkheidsgraad daarvan verschilt per materiaalsoort.

Een huiselijke uitstraling

Er valt dus veel te kiezen, maar één ding is zeker: Met een vloer in visgraat patroon heb je gegarandeerd een blikvanger in huis. Het authentieke, sfeervolle patroon geeft een ruimte een bijzonder ambachtelijke uitstraling en zorgt voor een huiselijke sfeer.