Emigreren naar Spanje klinkt heel aantrekkelijk. Mooie plaatsen, zonnige eilanden…in Spanje is het goed toeven! De gedachten om te emigreren of een tweede huis te kopen begint dan ook vaak tijdens een vakantie. Terwijl je ligt te zonnen op het strand van Ibiza droom je weg over een leven daar.

ibiza style

Omgeven door zon, zee en strand lijkt zo’n verhuizing al gauw bijzonder aantrekkelijk.

Ga op onderzoek uit

Ben je ook thuis nog serieus over je plannen, dan word het tijd om de mogelijkheden voor emigratie te bekijken. En dat begint met de grote vraag: Hoe zou het écht zijn om op Ibiza te wonen? Er zit maar één ding op: vliegtickets Ibiza boeken en het eiland met andere ogen bekijken.

vliegtickets ibiza

Dit keer is het geen vakantie, maar bezoek je het eiland om meer te weten te komen over levensstijl, levensstandaard en dagelijkse voorzieningen. Stel jezelf vragen als:

Oriënteer je zo breed mogelijk

Tijdens je eerste emigratiebezoek ga je je volop oriënteren. Vergeet daarbij niet om ook in gesprek te gaan met locals. Spreek de restauranteigenaar aan tijdens je diner, maak een praatje met de cassière van de supermarkt en spreek mensen op een laagdrempelige manier aan tijdens een bezoek aan het strand. Je krijgt dan een goed beeld van het dagelijks leven op Ibiza en dat helpt je bij het voorbereiden van je emigratie.

supermarkt spanje

Stappen zetten

Na deze reis kun je thuis op je gemak alles verwerken. Weet je zeker dat je een huis wil kopen op Ibiza? Dan is het tijd om stappen te zetten. In de aanloop naar de verhuizing vlieg je misschien nog een aantal keer heen en weer. Je zult contact moeten leggen met een makelaar en huizen moeten bezichtigen. Er moet papierwerk worden ingevuld en in Nederland moet je de huur opzeggen of je huis verkopen. Genoeg te doen, dus maak een goede lijst met actiepunten en ga zo snel mogelijk van start.

wonen in spanje ibiza

TIP: Lees hier meer over het kopen van een woning in Spanje.

Daar ga je!

Een woning gekocht of gehuurd en al het papierwerk geregeld? Dan kun je aftellen tot vertrek. Spullen inpakken, afscheid nemen en genieten van de voorpret. Vliegtickets naar Ibiza zijn gelukkig heel betaalbaar, dus familie en vrienden komen vast snel op bezoek!

ibiza beach