Goede beveiliging van je huis is natuurlijk altijd belangrijk. Maar wie een vakantiehuis heeft, heeft het hele jaar door één van zijn huizen leeg staan. Dat zorgt voor extra risico. Goede beveiliging is dan een must. En een beveiligingscamera is daarbij zeker geen overbodige luxe.

Goede beveiliging

Afhankelijk van de grootte van je (vakantie)huis kun je kiezen voor één of meerdere beveiligingscamera’s. Zorg er in ieder geval voor dat elke camera op een strategische plek staat, zodat iedere ongewenste bezoeker duidelijk in beeld komt.

draadloze ip camera

Als je een set van IP camera’s koopt kun je zowel boven als beneden een camera en andere beveiligingsaccessoires plaatsen. Er zijn ook camera’s voor buiten, die indringers bij het hek of de buitendeur kunnen detecteren.

Van een afstandje meekijken

Het grote voordeel van een IP camera is dat je via een app altijd kunt inloggen om de beelden live te bekijken. Krijg je een melding van een bewegingsmelder? Dan ben je er natuurlijk als de kippen bij! Maar ook als er geen alarm wordt geslagen kun je zo nu en dan een kijkje nemen in je (vakantie)huis om te zien of alles nog in orde is.

Zeker wanneer je een tijdje afwezig bent is dat een heel prettig idee!

Volledige beveiliging

Ook handig: een IP camera kun je, behalve met een bewegingsmelder, ook met andere beveiligingsaccessoires verbinden. Dat biedt je bijvoorbeeld de mogelijkheid om een sirene in te schakelen wanneer je een indringer ziet. Die maakt zich dan vast snel uit de voeten!

TIP: Een IP camera set voor buiten kan bovendien ook dienst doen als deurintercom. Super handig wanneer iemand aan de deur staat terwijl jij niet thuis bent.

Nooit meer ongenodigde gasten in huis

Wil jij meer controle op de beveiliging van je (vakantie)huis? Dan is een beveiligingscamera een goede stap. Zorg voor goed zicht in of op het huis en kijk mee via je smartphone.

Uitbreiden van de beveiliging kan altijd, door meerdere camera’s, bewegingsmelders, raam- of deursensoren en sirene’s toe te voegen. Op https://shop.somfy.nl/smart-home/ lees je alles over de mogelijkheden.