Waar ter wereld je ook woont of op vakantie bent, overal leeft ongedierte. Of het nu gaat om boktorren, vliegen, muizen, ratten of bedwantsen…als je pech hebt tref je een invasie en zul je actief moeten bestrijden.

Overlast door ongedierte

Het ene ongedierte is het andere niet. De overlast verschilt dan ook per dier. Insecten kom je bij overlast vrij veel tegen en dat zorgt voor veel irritatie. Muizen zíe je wellicht nauwelijks, maar wanneer je veel muizenkeutels tegenkomt wéét je dat ze er zijn. Geen prettig idee. Overlast van ongedierte is vervelend en voelt vaak als vies. Gelukkig is er wat tegen te doen en kun je ook de ergste plaag weer kwijtraken.

kakkerlak

Aan de slag met preventieve maatregelen

Rondslingerende etensresten, ongewassen beddengoed, gaten en kieren in huis, het zijn dingen waar ongedierte zich vaak door aangetrokken voelt. Preventief (en tijdens de bestrijding) kun je daarin wel degelijk stappen zetten om overlast te voorkomen of verminderen. Als er immers geen eten meer te halen is, zal een muis vroeg of laat toch vertrekken of verhongeren. Een fris huis is daarnaast ook voor jezelf prettig, dus win win.

schoonmaken

Het overkomt de besten

Alle preventieve maatregelen ten spijt kan een overlast door ongedierte iedereen overkomen. Probeer in dat geval zo snel mogelijk een bron te ontdekken: een muizenhol, een wespennest, of een kier waardoor de mieren in en uit wandelen bijvoorbeeld. Dat is waar je bestrijding begint.

Loopt een plaag van ongedierte uit de hand, dan is het tijd om hulp in te schakelen.

Laat experts het ongedierte bestrijden

Wanneer je niet precies weet wat je doet, is het bestrijden van een ongedierte plaag onbegonnen werk. Gelukkig tref je in ieder land experts aan die jarenlange ervaring hebben met het bestrijden van ongedierte.

Zij kennen de werkwijze en levensstijl van het ongedierte uit de omgeving en weten als geen ander hoe zij dit moeten aanpakken. Roep dus zeker hulp in van experts die muizen bestrijden of professionals die bedwantsen bestrijden. Dit is de snelste manier om van ongedierte af te komen!

Alles weer schoon

Is het ongedierte verwijderd, dan is een flinke poetsbeurt wel zo prettig. Zeker op plaatsen waar veel ongedierte zat wil je waarschijnlijk graag even schoonmaken. De preventieve maatregelen die je vooral kan treffen, zet je ook in nadat de ongedierte bestrijder is langsgekomen. Dicht gaten en kieren, berg etenswaar op in afgesloten containers en houd je huis schoon. Prettig voor jezelf en allerminst aantrekkelijk voor ongedierte. Succes!