Als je het geluk hebt een woning met een tuintje te bezitten, weet je ook dat het bepalend is voor de eerste indruk die bezoekers van je krijgen. Een goed verzorgde tuin is daarom behalve een lust voor je eigen ogen ook een visitekaartje aan voorbijgangers. Gelukkig kun je altijd rekenen op hulp van Hovenier Utrecht als je zelf niet in staat bent om je tuin te onderhouden. Daarna kun je zelf ervoor zorgen dat het een geheel vormt met je woning. Hoe je dat doet vertellen we je in de volgende alinea’s.

Gebruik planten in bloempotten

Een van de gemakkelijkse manieren om je woning en tuin met elkaar in overeenstemming te brengen is door het plaatsen van planten in bloempotten. Deze indruk wek je vooral door voor bloempotten te kiezen in de kleur van je huis. Zet ze langs je looppad en ook aan weerszijde van je deuren, voor een strak effect.

Maak gebruik van muurdecoratie in je terras

Je kunt ook de wanden van je terras versieren met muurdecoratie van muurtje. Omdat ze zich niet richten op slechts een type of model kun je je bij je aankoop laten inspireren door de kleuren in je tuin of een model in een unieke vorm. Je kunt door je fantasie de vrije loop te geven ook een boom of schutting van een van hun decoraties voorzien. Dit geeft je tuin een speels effect, wat het vooral op een zwoele zomeravond goed zal doen.

Maak een binnentuin

Je kunt je lievelingsplanten dichter bij je brengen met behulp van een binnentuin. Deze kun je zowel in je woonkamer, hal, op je balkon of in je terras aanleggen. Ga daarvoor wel na welke planten het ook als kamerplant goed doen. Koop een plantenstaander of groepeer de bloempotten met je planten erin stijlvol bij elkaar. Indien je altijd ale een vijvertje wilde hebben, is dit een unieke kans om die wens in vervulling te laten gaan. Koop een mini fontein of vraag een deskundige om hulp bij het aanleggen van je vijvertje.

Je kunt deze tips vast ook goed gebruiken wanneer je je tweede huis inricht. Maak er wat moois van.