Een tuin is pas écht af wanneer er een goede tuinomheining omheen staat. Dat kan een schutting zijn, maar ook een muurtje of een heg bijvoorbeeld. Dat geeft je tuin een heel eigen uitstraling. Maar wist je dat goede tuinomheining ook andere voordelen biedt? Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Privacy in eigen huis en tuin

Een schutting geeft privacy. Niet alleen wanneer je lekker in de tuin zit, maar ook in huis. Een goede schutting zorgt ervoor dat mensen niet zomaar via ieder raam naar binnen kunnen kijken. En in de zomer kijkt de buurvrouw niet iedere avond wat er op je bord ligt als je buiten van een maaltijd probeert te genieten.

Lekker uit de wind

Staat de tuin vaak op de wind? Dan kan een schutting echt wonderen doen. Natuurlijk moet je er wel voor zorgen dat het hek stevig staat. Het zou immers zonde zijn als deze bij de eerstvolgende storm omwaait. Een goed geplaatste schutting kan veel wind tegenhouden. In de koude maanden is je tuin daardoor net wat minder koud en ook voor de planten en boompjes is het prettig als ze niet steeds door de wind omver geblazen worden. En hoewel een zomers briesje soms best welkom is, is het ook op je terras een stuk aangenamer als de wind buiten de tuin blijft.

Minder kans op inbraak

Een ander voordeel van tuinomheining is veiligheid. Je huis en tuin worden namelijk een stuk minder aantrekkelijk voor inbrekers. Bij een tuin zonder hek hebben criminelen goed zicht op de situatie. Bovendien is binnenkomen en ontsnappen gemakkelijker bij een huis zonder tuinomheining. Heeft de schutting een poort? Zorg dan voor een stevig slot waarmee je de poort kunt afsluiten. Zo houdt je ongewenst bezoek voortaan uit de tuin.

Een veilige plek

Zoals een schutting inbrekers buiten de deur houdt, houdt een hek kinderen en huisdieren juist ín de tuin. Natuurlijk houdt je jonge kinderen in de tuin altijd in de gaten. Maar het is een prettig idee dat zij er in een onbewaakt ogenblik niet zomaar vandoor kunnen gaan.

Gezellig en groen

Een schutting kan bijdragen aan gezelligheid in de tuin. Jouw tuin wordt een knusse plek waar je kunt ontspannen. Kies je voor een tuinomheining die past bij de stijl van je huis en je tuin, dan maak je er een mooi geheel van. Kijk bijvoorbeeld eens bij Van den Top. Daar vind je tal van tuinomheiningen van natuurlijke materialen en (rabat) hout, maar ook tuinschermen en tuinomheiningen metaal of beton. Voor een extra ‘groen’ gevoel kun je jouw schutting laten begroeien met een klimplant zoals hedera.

Tuinposter

Wat helemaal leuk is om je tuin op te leuken, is het laten produceren van een eigen tuinposter. Je kunt een algemeen ontwerp kiezen, of natuurlijk een foto die je zelf een keer hebt gemaakt op een vakantie. Tuinposters gaan lang mee, geven je tuin meer karakter en laten je natuurlijk ook nagenieten van die ene leuke herinnering.

Behalve een tuinposter kun je natuurlijk ook je schutting verven. Het is een paar uurtjes werk en hij ziet er weer tip top uit.