Met de winter voor de deur zijn bloembollen vast niet het eerste waar je aan denkt. Toch is dit hét moment om bloembollen te kopen en te planten. Laat de winter daarna maar lekker komen, in het voorjaar staat jouw tuin er weer kleurig bij!

Het beste moment om bloembollen te planten

Het najaar is de beste tijd om bloembollen te planten. En hoe eerder je dat doet (tussen half september en half december), hoe eerder de bloemen in het voorjaar in bloei komen. Voor een gespreide bloei, kun je dus ook op meerdere momenten in de herfst een aantal bollen in de grond stoppen.

Is de vorstperiode aangebroken of is de grond erg nat, dan is het planten van bloembollen een minder goed idee. De bloembollen kunnen dan direct bevriezen of verrotten en daar heb je in de lente niets meer aan.

Maandenlang kleur in de tuin

Door in de herfst sneeuwklokjes te planten geniet je direct aan het begin van het jaar a van prachtige bloeiers in je tuin. Aan het begin van de lente volgen de echte voorjaarsbloemen zoals krokussen, tulpen en irissen.

In het voorjaar kunnen de bollen van zomerbloeiers de grond in, zodat je tijdens de warme maanden kunt genieten van schitterend bloemen als de Dahlia, de Ranonkel en Gladiolen. Van zo’n kleurrijke tuin kun je dag in dag uit genieten…en bijen en vlinders zullen je ook zeker dankbaar zijn!

TIP: Kies bloembollen van bloemen die qua kleur matchen met de kussens van je tuinmeubels. Dat geeft je tuin in het voorjaar en de zomer extra stijl en staat super leuk!

Bloembollen kopen

Bloembollen kopen en planten is een heel eenvoudige manier om kleur in de tuin te halen. En na een goede winter voelt het als een verrassend cadeautje wanneer de bloemetjes uit de grond komen. Plant je er genoeg, knip dan zo nu en dan ook wat bloemen af om binnen in een vaasje te zetten. Dan kun je er ook binnen van genieten!