Heb je in je huis te maken met (te) hard water? Dan heb je hier absoluut niet als enige last van. Uit onderzoek is gebleken dat in meerdere regio’s in het land het water te hard is. Dit uit zich onder meer in onnodig veel kalkvorming.

kalk

Als je hier last van hebt, herken je dit mogelijk direct. De kranen in je woning zitten bijvoorbeeld volledig onder de kalk, terwijl het drinkwater ook een stuk minder goed smaakt. Het is daarom zaak om hier zo snel mogelijk iets tegen te doen. Dat doe je het beste met onthardingszout. Dit is een vrij simpele manier om het harde water in je woning tegen te gaan.

Maar, hoe kun je onthardingszout nou gebruiken? Waar moet je rekening mee houden? En wat heb je verder nog nodig om überhaupt onthardingszout te kunnen gebruiken? De antwoorden op die vragen geven wij je graag in dit artikel.

Hoe gebruik je onthardingszout thuis?

Als je thuis strooizout wilt gebruiken, weet je waarschijnlijk wel hoe je dit moet doen. Je kunt dit zout bijvoorbeeld op de paden in je tuin strooien, waardoor deze paden een stuk minder glad zijn. Echter is onthardingszout een andere koek, omdat je waarschijnlijk niet weet hoe je het het best gebruikt.

Het correct gebruiken van onthardingszout begint bij welk type je kiest. Die keuze kan namelijk belangrijk zijn voor de manier waarop je dit moet gebruiken. Je kunt kiezen voor kristallen en tabletten. Met kristallen kan je makkelijker een exacte hoeveelheid doseren, terwijl tabletten meestal makkelijker zijn wanneer je niet zo exact hoeft te zijn, maar wel makkelijk je water wilt ontharden.

Verder heb je een onthardingssysteem in je woning nodig. Het is namelijk zaak dat je het onthardingszout in dit systeem doet. Dit systeem gaat vervolgens de kalkvorming tegen en zorgt voor een ontharding van het water. Voor jou is het hiervoor eigenlijk alleen zaak om het zout op de juiste manier in het systeem te ‘gieten’. Hoe je dit moet doen, hangt onder meer van het soort systeem af.

Wat is het beste onthardingszout voor jou?

Heb je geïnvesteerd in een goede wateronthardingsinstallatie? Dan is het advies om ook in het beste onthardingszout te investeren. Alleen met het beste onthardingszout geniet je van de optimale werking van de wateronthardingsinstallatie.

Het is goed om te weten dat je uit meerdere soorten zout kunt kiezen. Zo moet je niet alleen een keuze tussen kristallen en tabletten maken, maar ook tussen de verschillende merken. De merken Broxo, Soft-Sel en Salina weten in ieder geval de gewenste kwaliteit te bieden.

ontkalking zout kalk

Vul dit onthardingszout in de onthardingsinstallatie en laat de rest van het werk over aan de installatie. De installatie zorgt nu voor ontharding van het water, waardoor het water een stuk beter smaakt. Ook worden de huishoudelijke apparaten minder aangetast. Normaal wordt dit door het zout gedaan, maar met het beste onthardingszout ga je dit gelukkig efficiënt tegen.