Heb je tijdens de coronapandemie het nodige geld weten te besparen? En wil je geld nu op een nuttige manier uitgeven? Dan is het verstandig om je huis te verbouwen. Je maakt hiermee je huis volledig naar wens, terwijl dit ook nog goed is voor de waarde van je woning.

verbouwen

Voordat je je woning gaat verbouwen, zijn er wel belangrijke dingen die je moet weten. De 4 belangrijkste dingen vind je hieronder.

Materiaalprijzen zijn door het dak heen gegaan

We leven oprecht in bijzondere tijden. De inflatie is gigantisch hoog, er zijn heel weinig werklozen en de agenda’s van de vakmannen zijn over vol. Een ander aandachtspunt is de prijs van materialen. De prijzen van de bouwmaterialen zijn door het dak heen gegaan, waardoor je al snel vrij veel geld moet investeren.

Vakmannen hebben het erg druk

Wil je volgende maand met je verbouwing starten? Dan ben je eigenlijk al te laat met het zoeken naar een vakman. De agenda’s van de meeste vakmannen zitten namelijk voor de komende maanden al helemaal vol.

Dat de vakmannen het erg druk hebben, heeft meerdere gevolgen:

Belangrijke tip: ga op zoek naar een betrouwbare en goede vakman bij je uit de buurt. Woon je in Almere en heb je een loodgieter nodig? Dan heb je de meeste baat bij een loodgieter in Almere.

Lange levertijden

Ook moet je rekening houden met lange levertijden op producten en materialen. Wereldwijd is er een tekort aan grondstoffen, waardoor de levertijden voor veel producten gigantisch lang geworden zijn. Mocht je je verbouwing tijdig plannen, dan kun je hier goed rekening mee houden. Ben je te laat met het voorbereiden van je verbouwing? Dan zit je al snel met de gebakken peren.

verbouwen

Flinke inflatie

Op dit moment is er sprake van een flinke inflatie. Om die reden kost een verbouwing mogelijk iets meer, maar je bespaart hier ook geld mee. Als je het geld nu op je bankrekening laat staan, wordt dit automatisch minder waard. Kies je ervoor om dit geld aan je verbouwing te besteden? Dan doe je iets nuttigs met het geld. Erg verstandig in deze bijzondere tijden!