Inspiratie voor de inrichting van een woonkamer is nooit verkeerd. Wij geven je een aantal tips over hoe jij het inrichten van een woonkamer makkelijker kunt maken. Deze kamer is vaak de plek waar je je het vaakst begeeft. Lekker bankhangen in de avond en in het weekend is zeker geen overbodige luxe. Zorg er daarom voor dat dit een fijne plek is om te zijn.

Kies de grootste meubels als eerste

Een lege woonkamer lijkt vaak groter dan dat het is. Daarom is het belangrijk om je grote meubels als eerste uit te zoeken. Een tip hierbij is dat je de ruimte meet, zodat je weet hoe groot de meubels kunnen zijn. Je wilt niet dat de meubels te klein zijn voor de ruimte of jouw oog groter is dan de ruimte.

De grote meubels kun je herkennen als de meubels die de ruimte het meeste vullen. Denk hierbij aan de bank, een dressoir, de grote tv meubels en fauteuils. Zodra deze items in de ruimte staan kun je ervoor zorgen dat je de gaten opvult met kleinere meubels. Dit zorgt ervoor dat alles in je woonkamer past en er in proportie uitziet.

Zorg voor voldoende opbergruimte

De grote meubels zijn de eerste stap voor de ruimte, maar zorg er ook voor dat je voldoende opbergruimte hebt. Vaak wordt er één kast geplaatst en gaat men ervanuit dat dit genoeg kastjes zijn. Helaas is dit vaak toch niet het geval. Hierdoor kun je ervoor zorgen dat je nog meer kastjes in de kamer plaatst, ook zonder dat je een grote kast erin zet.

Je kunt bijvoorbeeld voor praktische bijzettafels kiezen. Hiermee kun je deze tafels ook gebruiken als kast, doordat er een lade inzit. Hier kun je kleinere dingen instoppen, zoals de afstandsbediening, een flessenopener, kleine papiertjes en meer. Alle kleine troepjes kun je in meubels met lades kwijt.

bank woonkamer

Mooie verlichting in de woonkamer voor extra sfeer

Naast meubels zijn lampen ook erg belangrijk in de woonkamer. Aangezien je hier veel zit, ook in de avonduren, is verlichting nodig. Je kunt ervoor kiezen om wandlampen in de kamer te hangen of echte statements te plaatsen op de vloer. Ook is een hanglamp niet te missen in de woonkamer en kun je met tafellampen de ruimte nog extra afmaken.

Naast lampen kun je qua verlichting ook kiezen voor kaarsen. Hiermee creëer je extra sfeer in de ruimte en kun je deze daarnaast gebruiken als accessoire. Het ziet er leuk uit.

bankstel woonkamer

Maak de ruimte compleet met woonaccessoires

Je maakt een ruimte echt af met woonaccessoires. Zonder deze gezellige prutjes kun jij nog steeds een leuke ruimte hebben, maar is het nooit écht warm en aangekleed. De kleedjes, kussens, wanddecoraties en bloemen geven de finishing touch.

Naast echt accessoires kun je de ruimte ook helemaal afmaken met een visgraat vloer. Hierbij is dit een echte eyecatcher in huis. Dit maakt je woonkamer direct een stuk gezelliger en warmer. Pas al deze tips toe en je kunt je woning snel gezellig maken!