We zijn allemaal wel eens toe aan een nieuwe leefomgeving. Met name de woonkamer kan erg gaan vervelen. Je bent er immers een groot deel van de dag te vinden. Daarom is het begrijpelijk dat je toe bent aan wat nieuws. Maar het is ook logisch dat je het geld er niet zomaar voor kunt neerleggen. Een woonkamer make-over kan aardig oplopen in de prijzen. Met dat in gedachten hebben wij een paar tips samengesteld die je hopelijk wat inspiratie bieden voor je nieuwe woonkamer. Benieuwd? Lees dan snel verder.

woonkamer opnieuw inrichten

Goedkope meubels

We begrijpen dat je het liefst misschien nieuwe meubels koopt. Maar nieuwe meubels kunnen ontzettend duur zijn. Daarom is het misschien een goed idee om eens in de kringloopwinkel te kijken. Als je hier goed in bent zou je tussen een berg troep zomaar eens een pareltje kunnen vinden. Daarnaast kun je ook een veiling voor wonen opzoeken. Deze zijn onder andere te vinden bij VakantieVeilingen. Wie weet kun jij daar de bank van je dromen op de kop tikken.

Verplaats je meubels

Het klinkt zo simpel, en dat kan het ook zijn! Door je bank aan de tv kant te zetten en de tv aan de bank kant te zetten creeër je binnen een paar uur schuiven en zweten een compleet nieuwe look voor je woonkamer. Die ene muur waar al veel te lang dezelfde fotolijsten aan hangen kan ook wel een opfrisbeurt gebruiken. Hang nu eens je favoriete schilderij aan die muur. Op deze manier ‘spelen’ met de opties die je interieur te bieden heeft kan een compleet nieuwe woonkamer tot stand brengen.

Een likje verf

Geen ruimte om nieuwe meubels te kopen of om de huidige meubels te verplaatsen? Een likje verf kan wonderen doen. Kies een kleurenpalet dat bij jouw smaak en bij de woonkamer past en kleur 1 muur van je woonkamer volledig in die kleur. Het zal je verbazen wat je kan bereiken met een emmer en een kwast.

woonkamer inrichten

Verlichting

Een andere manier om de uitstraling van je woonkamer te veranderen is het veranderen/toevoegen van verlichting. Verlichting is zeer bepalen voor de sfeer in huis. Daarnaast kunnen lampjes lekker goedkoop zijn. Bij de action heb je bijvoorbeeld een groot assoritment aan smart verlichting. Super cool!

verlichting slaapkamer

Doe oude meubels weg

Deze tip zou je nog wel eens wat geld kunnen opleveren (in plaats van dat het je geld kost). Je kunt namelijk wat meubels waar je al een tijdje niet meer blij van wordt op Marktplaats zetten. De ruimte en het geld dat dat oplevert geeft je weer de gelegenheid om een mooi nieuw meubelstuk ervoor in de plaatst te zetten.

Pimp je meubels

Als laatste (maar misschien wel beste) tip kunnen we je een creatieve oplossing geven. Om je huidige meubels wat nieuw leven in te blazen is het pimpen van je meubels een leuke optie. Misschien kan de hoes van je bank wel een nieuwe look gebruiken. Of dat witte salontafeltje (die eigenlijk al lang niet meer echt wit is) een lik verf geven. Zo zijn er nog tal van andere ideeën om je woonkamer te veranderen. Creativiteit komt hier wel aan te pas.