Fan van een stoere woonstijl? Dan is een industrieel interieur echt iets voor jou! Deze toffe stijl zorgt echt voor karakter in huis – en zo zien we het graag. Hoe ga je voor de industriële look in je woonkamer? We delen graag onze tips met je!

bruine eettafel

Bruine leren meubels

Wat betreft de meubels in een industrieel interieur denken we meteen aan een bruine kleur en aan leer qua materiaalsoort. Ga bijvoorbeeld voor de vintage leren bruine bank: een plaatje in huis. Ook eetkamerstoelen in een soortgelijke kleur passen perfect! Denk aan een eetkamerstoel cognac: voor een enorm stoere look in je woonkamer. Daar raak je niet op uitgekeken! Wat betreft de precieze designs heb jij het voor het zeggen: wil je je stoel met of zonder armleuningen? Met een opvallend of juist een minimalistisch onderstel? Eetkamerstoelen cognac zorgen voor die robuuste uitstraling waar je naar op zoek bent en tegelijkertijd kennen ze een tijdloze look: die stoelen gaan lang met je mee.

Industriële lampen

Industriële lampen vormen een stralende toevoeging aan je woonkamer. Hang het liefst echte oude fabriekslampen op, met een metalen frame voor een stoer jasje. Lukt het je niet om een vintage exemplaar te vinden? Je kunt tegenwoordig ook heel goed nieuwe industriële lampen in huis halen, die precies in dit straatje passen. En denk niet alleen aan een plafondlamp, maar bijvoorbeeld ook aan een staande lamp in een industriële stijl!

Een schuifdeur past perfect

Als je zin hebt om de industriële woonstijl echt goed te laten spreken in je woonkamer, is het een fraai idee om hier een schuifdeur te plaatsen. Bijvoorbeeld tussen de woonkamer en de keuken, of de woonkamer en de hal. Ga voor een schuifdeur van metaal of steigerhout: die look sluit helemaal aan. 

Doorleefd hout in een industrieel interieur

Ook hout zien we veel terug in de industriële woonstijl. En dan hebben we het specifiek gezien over doorleefd hout, het liefst in een donkere kleur. Dat karakter sluit immers het best aan op de stoere vibes van deze woonstijl! Waar je precies aan kunt denken? Een grote houten eettafel is een populair meubelstuk, net als een robuuste houten kast. Fraaie toevoegingen aan je woonkamer!

Een industriële kast

Over kasten gesproken! Er zijn meer variaties te vinden op de kast in een industriële stijl. Ook de kast van hout en metaal is geliefd: een toffe stellingkast die je goed kwijt kunt in je woonkamer. Gebruik ‘m als boekenkast, om maar een voorbeeld te geven. Zo pak je het echt even anders dan anders aan qua styling in huis – en dat past nu juist zo goed in een industrieel interieur.