De industriële badkamerstijl is één van de meest populaire stijlen binnen hedendaags badkamerdesign. Deze prachtige stijl ontstond in de jaren 50 in New York en vond snel zijn weg naar de huiskeuken. Nu heeft industrieel design een nieuwe basis voor inspiratie gevonden in de huisbadkamer. In dit artikel gaan we in op de verschillende elementen waar industrieel badkamerdesign bekend om staat.

industrielebadkamerintrieur

De basisprincipes van industrieel badkamerontwerp

Als het gaat om industrieel ontwerp voor in het interieur van huizen is er geen eenduidige definitie. Dat is natuurlijk het mooie van de vrije interpretatie in interieurontwerp! Er zijn echter wel een paar sleutelelementen waar industrieel badkamerdesign bekend om is geworden.

Een belangrijke factor is het gebruik van zichtbare leidingen van chroom, messing, koper of staal, evenals extra metalen afwerkingen die geborsteld uitzien. Deze hebben meestal de kleur: brons, gun metal of RVS. Dit metaalwerk in combinatie met een aanzienlijk aandeel hout vormt de kern van een typisch industrieel badkamerontwerp.

Tenslotte zul je ook vaak een contrast van donker en licht in verschillende designs terug zien komen, zoals bijvoorbeeld meubels van without met zwarte tegels of glanzend chroom gecombineerd met donker hout. Er zijn ontzettend veel combinaties mogelijk

Laten we eens kijken wat voor producten vallen onder de stijl ‘industrieel’

Industriële wastafelonderkasten

De onderkast van de wastafel is één van de meest in het oog springende element binnen het design van een badkamer. Dit geldt dus ook wanneer je kiest voor de industriële badkamerstijl. Deze keuze die je voor dit gedeelte maakt is echt bepalend voor de sfeer binnen je badkamer. Een onderkast van eikenhout past perfect in deze stijl. Dit kan een staand meubel of een hangend meubel zijn. In combinatie met een natuursteen wastafel of een zwarte Quartz wastafel definieert dit echt het van industriele ontwerp van je badkamer.

Een andere optie is om te kiezen voor onderkasten met een houtstructuur. Met een hout structuur meubel heb je meer variatie in de kleur. Zo kan je kiezen uit donkere, lichtgrijze en eikenhout kleuren die gecombineerd met het juiste blad of wastafel een stoere uitstraling bieden.

Industriële kranen

Industriële badkamerkranen zijn meestal gemaakt van messing of RVS. De kranen zijn voorzien van een matte metaalafwerking en passen hierdoor perfect aan bij de rest van het interieur.
Er zijn verschillende kleuren die wij vaak terugzien bij de industriële stijl. De meest voorkomende kleuren zijn: RVS, gun metal, brons en goud.

Onder het kraanwerk voor de badkamer vallen onder meer de volgende producten:

Industriële douches

Een ander belangrijk onderdeel in jouw droombadkamer is natuurlijk de douche. Voor een industriële douche zijn er verschillende opties. Maar een echte blikvanger is een inloopdouche met mat zwarte horizontale strepen of ook wel douchewand mat zwart raster genoemd. Deze inloopdouche is voorzien van horizontale mat zwarte strepen aan de buitenkant en is esthetisch gezien een perfecte match. Een andere optie is een inloopdouche met bijvoorbeeld RVS profielen.

Industriële designradiator

Het uiterlijk van industriële badkamers heeft vaak een wat stoerdere uitstraling, dus kun je perfect je industriële badkamerstijl compleet maken met een strakke designradiator.

Bij designradiators kan je twee kanten op. Je kan kiezen voor een strakke metaal designradiator die prachtig aansluit bij het kranenwerk. Een andere optie is om voor een matzwarte designradiator te gaan die past bij de donkere tegels of wastafel.

We hebben hierboven de belangrijkste elementen besproken die horen bij een industriële badkamerstijl. Dit is een tijdloos design voor je badkamer en de populariteit hiervan zal alleen maar toenemen.