Het is tijd voor nieuwe eetkamerstoelen. Maar waar begin je met zoeken? Tegenwoordig zijn eetkamerstoelen in alle soorten, vormen, maten en materialen te verkrijgen, waardoor de keuze alleen nog maar moeilijker wordt. Kies je voor dat leuke printje of ga je toch liever voor wat meer comfort? Wij helpen je graag een handje om de juiste keuze te maken.

De stijl

Voordat je alle woonwinkels en websites heb bezocht heb je vaak al wel een beetje een idee wat voor soort eettafelstoel je wilt. Je kijkt natuurlijk naar welke stoel bij de rest van het huis past. Heb je een industriële stijl in huis, kies je vaak voor wat stoerdere stoelen. Heb je meer landelijk dan past een romantische stoel er beter bij.

eetkamerstoel

De maat

Niemand wilt na verloop van tijd erachter komen dat de stoelen die zijn gekocht, te hoog of te laag zijn. Meet hierom altijd de hoogte van de vloer tot het tafelblad op. Zorg er ook voor dat je benen er nog goed onder kunnen. Zaten de oude stoelen goed en behoudt je dezelfde eettafel? Probeer dan iets te vinden van dezelfde hoogte, dan weet je zeker dat het goed zit.

De kleur

De kleur is uiteraard ook van groot belang. Ook hiermee kan je kijken naar de kleuren die in de rest van het huis voorkomen. Ook kan je ervoor kiezen om voor iets compleets afwijkends te gaan. Kies bijvoorbeeld voor een gekke print met felle kleuren, zo zorg je ervoor dat de eettafelstoelen de eyecather worden in jouw huis.

Comfort

Misschien wel het belangrijkste is de comfort van de stoel. Het is niet de bedoeling dat de stoelen zo lekker zitten dat de bank overbodig wordt, maar een hele avond spelletjes spelen aan de eettafel zonder rugklachten is wel van belang. Kijk daarom niet gelijk naar het uiterlijk van de stoel, maar maak eerst een selectie van de stoelen waarop je het lekkerst zit. Vaak zijn alle stoelen wel in verschillende designs en kleuren te verkrijgen.

eetkamerstoel 2

Vorm

Wat vaak vergeten wordt is om te kijken naar de vorm van de stoelen. Als je in je huis al veel rechthoekige/vierkante meubels hebt is het leuk om te kiezen voor stoelen met ronde vormen. De afwisseling van de vormen zorgt voor een speels effect en maakt het geheel niet saai.

Materiaal

Als laatste hebben we nog het materiaal. Ook hiervoor geldt: kijk naar de rest van je interieur en pas het daar op aan. Of ga eens voor totaal iets anders. Is alles industrieel, staal en grof? Kies dan voor een fluwelen stoel. Zo zorg je ook voor een speel effect en vallen je stoelen iets meer op.