De tuin moet een plek zijn om lekker tot rust te komen, van het zonnetje te genieten en misschien ook om lekker met je groene vingers te werken. Daarom is het belangrijk dat je genoeg comfort in je tuin creëert. Een goede plek om te relaxen in je tuin is daarom echt van belang. Kies je voor een lekkere loungebank met de bijbehorende tuinkussens, of ga je voor een een andere relax mogelijkheid? Maar wat voor relax mogelijkheden zijn er eigenlijk allemaal? Hieronder 4 mogelijkheden om eens even lekker tot rust te komen

Heerlijk even loungen

De meest voorkomende meubel om te relaxen is natuurlijk de loungebank zelf. De creatieve onder ons maken de loungebank zelf, van bijvoorbeeld pallets. Een paar palletkussens erop en jij kan met de benen omhoog. De iets wat minder creatieve kunnen er ook voor kiezen om een loungebank te kopen. Ze zijn te verkrijgen in alle soorten, maten en kleuren. Dus voor ieder wat wils. Gooi er wat leuks sierkussens op en laat de zomer maar komen.

loungekussens

Even lekker hangen

Wat je in het buitenland vaker ziet dan in Nederland zijn van die relaxte hangmatten. Buiten het feit dat ze erg comfortabel liggen, ziet het er ook nog eens leuk uit. Een hangmat is ook handig voor mensen met een wat kleinere tuin, het neemt namelijk niet veel ruimte in beslag. Een ander handig voordeel van een hangmat is, is dat het makkelijk weer op te bergen is. Je hebt alleen wel iets nodig waar je hem aan op kunt hangen.

Even uitrusten op de bank

Een loungeset of bank buiten hebben staan is ook heerlijk. Je creëert een huiskamer gevoel op de plek waar je het liefst bent! Als je een mooi tuinkleed bij je zithoek plaatst dan geeft dat nog meer comfort, stijl en uitstraling.

Een bank bij je openslaande deuren of in de serre plaatsen draagt ook bij aan dit gevoel, en is dus ook een topidee! Of wat dacht je van een bank in je gazebo!

Plof daar maar neer

Als je er een ziet wil je er het liefst lekker in ploffen. Het nadeel is alleen dat je er altijd weer zo moeilijk uitkomt. Ik heb het natuurlijk over de enige echte zitzakken. Heerlijk om even lekker in te ontspannen. Zitzakken heb je in alle soorten en maten. Het leuke aan een zitzak is dat je dicht bij de grond zit en hij makkelijk te verplaatsen is.

Een ander voordeel is dat de zitzakken ook binnen te gebruiken zijn. Ze zijn vaak in veel verschillende kleuren en patronen te verkrijgen, waardoor het je tuin ook nog eens een leuke uitstraling geeft.

lounge

Laat mij maar even liggen

Een ligbed is eigenlijk de meest ideale relax mogelijkheid om te hebben. Ze zijn makkelijk te verplaatsen, goed op te bergen, in veel kleuren en uitvoeringen te verkrijgen en ze liggen heerlijk. En dan heb je nog de mogelijkheid om zowel te zitten als te liggen, dus twee vliegen in 1 klap. Om een ligbed nog comfortabeler te maken bestaan er ook speciale ligbedkussens.

De kussens zijn in veel verschillende kleuren en patronen te verkrijgen, waardoor je ook nog eens af en toe kan afwisselen. Zonnebril op, benen in de lucht en liggen maar op dat ligbedje van je.