Emigreren en gaan werken in Zweden vereist een goede voorbereiding. Waar start je met het zoeken naar werk, hoe gaat het solliciteren in Zweden? En hoe zit het met je Nederlandse diploma’s?

In dit deel vind je informatie over de arbeidsmarkt en het vinden van werk in Zweden. Want hoe zit het met de bedrijfscultuur, wat zijn de kledingvoorschriften bij die sollicitatie, en waar houdt je rekening mee bij het schrijven van een sollicitatiebrief?

In Zweden solliciteren

Als je in Zweden gaat wonen en werk wilt vinden, dan zul je ook moeten solliciteren in Zweden. Werken in het buitenland, en vooral solliciteren, gaat in Zweden anders dan je waarschijnlijk gewend bent

Werk zoeken in Zweden

Een van de grootste uitdagingen bij je emigratie naar Zweden is het vinden van werk. De vraag is vaak of je eerst gaat emigreren en dan werk gaat zoeken in Zweden, of dat je eerst die baan wilt hebben, en dan pas emigreert.

Diploma’s

Als je gaat emigreren naar Zweden en daar werk zoeken, dan stel je waarschijnlijk een CV op. Maar welke naam hebben je diploma’s in Zweden?

Bedrijfscultuur Zweden

In elk land heersen er andere culturen, en ook op de werkvloer zijn er vaak compleet andere gebruiken. Hoe gaat men om met “op tijd komen”, is het gek als je een grapje maakt over je baas waar hij bij is?

Pensioen opbouwen in Zweden

Bij een emigratie naar Zweden is het opbouwen van je pensioen misschien niet het eerste waar je aan denkt. Tenzij je gaat emigreren als je al met pensioen bent.

Vacatures in Zweden

Om je te helpen bij het vinden van een baan in Zweden raden wij je aan om te zoeken bij de grootste banensite van Europa. EURES is een website van de overheid van de Europese landen. EURES helpt op een vriendelijke en behulpzame manier mensen aan een baan in alle Europese landen.