Tegels plaatsen is een secuur werkje. Veel handige Harry’s beginnen er zelfs niet aan omdat ze zenuwachtig worden van het plaatsen, herplaatsen, meten en er ook nog voor te zorgen dat alle tegels op gelijke hoogte liggen. Je kunt het tegelwerk dan ook zeker aan een ervaren tegelplaatser over laten, maar met enkele handige hulpmiddeltjes gaat tegels plaatsen gemakkelijk en snel, ook als doe-het-zelver. Niet alleen bespaart het je een hoop geld wanneer je zelf de handen uit de mouwen steekt, bovendien zal het je ook veel voldoening geven wanneer je je eigen muren en vloeren hebt kunnen betegelen.

tegels zetten keuken

Nivelleersystemen garanderen succes

Een tegel nivelleersysteem is een ontzettend handig systeem om je tegels snel en efficiënt netjes te plaatsen. Het zorgt ervoor dat al je tegels in één keer goed liggen en je sneller op je nieuwe vloer kunt lopen. Bovendien is het ook een goede manier om ervoor te zorgen dat je voegen overal even breed zijn en elke tegel op dezelfde hoogte ligt.

Nivelleren met een spie

Je kunt bijvoorbeeld nivelleren door gebruik te maken van clips in combinatie met spieën en tangen. Dit tegel nivelleersysteem is gemakkelijk in gebruik en wordt regelmatig toegepast door professionals. Maar ook als doe-het-zelver kun je hier zonder ervaring mee aan de slag. Het enige wat je moet doen is de clip onder je tegel plaatsen, er een spie doorheen schuiven en deze aandrukken met je tang. Elk hoogteverschil tussen je tegels verdwijnt zo als sneeuw voor de zon en je bekomt ook meteen de juiste voegbreedte. Zeker wanneer je grote oppervlakten gaat betegelen, is dit tegel nivelleersysteem het handigst in gebruik.

Tegels plaatsen in je badkamer en je keuken

De badkamer en keuken zijn de meest geliefde plaatsen om tegels te plaatsen. Tegels zijn dan ook gemakkelijk in onderhoud en verdragen een spatje water. Misschien schrikt het je wat af om in deze ruimtes met tegels aan de slag te gaan, omdat het redelijk grote oppervlakten zijn die betegeld moeten worden. Maar gelukkig bestaan hier ook hulpmiddelen voor. Wanneer je gebruik maakt van bijvoorbeeld het draaisysteem van Helix kun je er gerust in zijn dat je tegels in een handomdraai geplaatst zullen zijn. Dat mag je zeker letterlijk nemen; Helix werkt met Spacer clips in combinatie met Spacer caps. Met de clips zorg je ervoor dat je vloer uitgelijnd wordt en dat de voegafstand tussen je tegels overal precies hetzelfde is. De caps zorgen er dan weer voor dat de juiste druk op de tegels wordt uitgeoefend wanneer je hen aandraait om hen te kunnen nivelleren. Omdat je voor dit handige draaisysteem geen tang nodig hebt, is het extra gemakkelijk om op deze manier tegels tegen een muur te plaatsen.

tegels zetten