Is het tijd om je slaapkamer een makeover te geven? Dan kan je gaan voor nieuwe meubels of een andere kleur muurverf. Maar je kan ook voor een compleet andere look gaan door je slaapkamervloer te veranderen. Benieuwd welke soorten vloerbedekking ideaal zijn voor jouw oase van rust?

slaapkamer

1. Parket

Parket blijft zowat in elke ruimte dé nummer 1 vloer bij uitstek. Kiezen voor parket is dan ook kiezen voor kwaliteit én gezelligheid. Een echte houten parketvloer ademt warmte en authenticiteit. Hij heeft ook de unieke eigenschap om warmte goed vast te houden. Hierdoor hoef je niet per se te werken met een extra vloerkleed en is enkel parketvloer kopen voldoende.

2. Vinyl

Hoewel vinyl vroeger een negatieve bijklank had en vaak als inferieur werd beschouwd, is dit type vloer sinds enkele jaren echt gegeerd. Het is een veerkrachtige kunststof vloerbedekking die je snel over je bestaande vloer kan leggen. Tegenwoordig zijn er overigens ook makkelijke click vinyl tegels. Met zo’n kliksysteem kan je gewoon zelf aan de slag. De vloer is trouwens 100% waterproof, dus ook ideaal voor je badkamer.

3. Laminaat

Ook laminaat is uiterst geschikt als vloer in je slaapkamer. Laminaat is tegenwoordig nog maar moeilijk te onderscheiden van een echte parketvloer én budgetvriendelijker en onderhoudsvriendelijker. Dankzij de handige kliksystemen, kan je laminaat – net zoals click vinyl – ook makkelijk zelf plaatsen. Wil je het ’s morgens wanneer je uit bed stapt, meteen warm hebben aan je voeten? Combineer je laminaatvloer dan met vloerverwarming!

4. Vasttapijt

Naast laminaat, parket en vinyl zijn tegels en natuursteen populaire vloeren. Maar niet zozeer in een slaapkamer. Hoewel ze onderhoudsvriendelijk zijn, stralen ze niet echt warmte en gezelligheid uit. Wat wel supergezellig is, is vasttapijt. Deze klassieker is helemaal terug van weggeweest. Vandaag de dag is vasttapijt ook anti-allergisch en antibacterieel behandeld, waardoor zelfs mensen die daar gevoelig voor zijn, in alle veiligheid kunnen kiezen voor dit type vloerbedekking. Vasttapijt heeft bovendien ook erg goede akoestische eigenschappen.

Akoestische wandpanelen

Naast geluidsreducerende vloeren, zijn er ook geluidsreducerende wandpanelen. Deze verbeteren de akoestiek in je slaapkamer. Tegenwoordig zie je vaak mooie panelen van houten latten voorbijkomen. Deze zijn niet enkel functioneel maar ook esthetisch een echte eyecatcher en dus ideaal om je slaapkamer mee te upgraden. Vervang bijvoorbeeld het hoofdbord van je bedeinde door een akoestisch paneel met houten latten. Of bedek je hele wand, van plafond tot vloer, met de panelen.

slaapkamer