Waar je de meeste boodschappen het liefst uit het zicht opbergt in een voorraadkast of een keukenla, is dat met wijn toch anders. Wijnflessen mogen gezien worden in je interieur en geven je huis iets stijlvols en gezelligs. Des te mooier is het, als je een speciale plek hebt om de wijnflessen op te bergen. Gelukkig zijn er wijnrekken is alle soorten en maten. Maar waar let je op als je een wijnrek koopt?

wijnrekken-interieur

Grote en kleine wijnrekken

Bij het kiezen van een wijnrek speelt de maat een belangrijke rol. Dit heeft allereerst te maken met de ruimte die je voor een wijnrek beschikbaar hebt. Maar vergeet niet na te denken over de hoeveelheid wijnflessen die je normaal in huis hebt. Koop je enkel een flesje wijn voor het weekend of als er gasten komen? Dan is een klein wijnrek voor op het aanrecht of dressoir voldoende. Echte wijnliefhebbers hebben vaak veel meer flessen op voorraad. In dat geval heb je natuurlijk meer aan een groter wijnrek.

wijnrekken

Een mooi wijnrek mag gezien worden

Heb je een landelijk interieur of juist modern? Wil je een wijnrek met een industriële look of zoek je een wat extravaganter exemplaar? Wijnrekken zijn er in zoveel stijlen! Kies daarom een rek dat past bij jouw keuken, eetkamer of woonkamer. Het wijnrek is dan niet alleen een handige opbergplek voor wijnflessen, maar wordt op een stijlvolle manier onderdeel van je interieur. Dat straalt klasse uit!

wijnrek

Wijnrek op de grond of aan de muur?

Wanneer je plek hebt voor een extra kastje kun je kiezen voor een rek of kastje dat op de vloer staat. Dit is direct ook de beste optie wanneer je een wat groter wijnrek wil. Kleinere wijnrekken zijn er ook voor op tafel of, ook enorm handig, voor aan de muur. Aan de muur neemt een rek weinig ruimte in, terwijl je de wijnflessen toch altijd binnen handbereik hebt. Ideaal en een van de betere opberg ideeën voor al je wijnflessen waarmee je gerust mag pronken!

wijnrek 2

Tijd om te proosten

Een mooi rek uitgekozen? Dan is het tijd om ‘m te vullen. Haal je verzameling wijnflessen uit de kast, want die mogen vanaf nu gezien worden. En voor de gelegenheid mag je jezelf ook best trakteren op een paar extra flessen, waarvan je er vanavond eentje open kunt trekken.

Cheers 😉