Een toilet is niet zomaar een toilet. Nee, als je je toilet of je badkamer opnieuw in gaat richten, merk je al snel op dat er verschillende soorten toiletten bestaan. Je kunt niet alleen uit meerdere soorten toiletten kiezen, maar ook uit verschillende stijlen en kleuren.

Het uitkiezen van een toilet lijkt op voorhand vrij simpel. Niks is echter minder waar. Je moet op tal van factoren letten, je hebt met de ruimte in je toilet/badkamer te maken en je hebt met je budget te maken. Uiteraard moet je ook met je eigen voorkeursstijl rekening houden. Zeker als je op zoek naar een toilet voor in de badkamer bent, is het belangrijk dat het toilet bij de rest van de badkamer past.

 

Verschillende soorten toiletten

In de afgelopen jaren zijn meerdere soorten toiletten op de markt gebracht. De belangrijkste soorten toiletten staan in onderstaand rijtje:

Niet elk toilet past in elke ruimte

Wil je in je badkamer een nieuw toilet hebben? Dan is het goed om te weten dat je niet zomaar voor elk soort toilet kunt kiezen. Je moet het soort toilet afstemmen op de stijl van je badkamer, op de afmetingen en op je wensen. Mede daarom is het advies om bij het kopen van een nieuw toilet niet over één nacht ijs te gaan.

Andere werking

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, brengt elk toilet een andere werking met zich mee. Ga je het liefst voor een ‘normaal’ toilet met de reguliere werking? Dan kom je al snel bij een hangtoilet of een duoblok toilet uit. Dit zijn op dit moment ook de soorten toiletten waar het vaakst voor gekozen wordt. Naar welk soort toilet gaat jouw voorkeur uit?