Als je je badkamer laat verbouwen, is het belangrijk om te weten welke onderdelen essentieel zijn in je nieuwe badkamer. De meeste onderdelen spreken voor zich, maar toch is het goed om ook op deze onderdelen je aandacht te vestigen. Zo kies je de mooiste producten uit voor jouw nieuwe badkamer. Welke 5 essentiële badkameronderdelen je nodig hebt, lees je hieronder.

badkamer

Soorten badkameronderdelen

Voordat we ingaan op de verschillende essentiële badkameronderdelen, lichten we eerst kort toe dat er veel verschillende soorten zijn. Je koopt badkamer onderdelen online of in een sanitair winkel. In de winkel vraag je om advies indien dat nodig is. Zo weet je zeker dat je met de beste producten weer naar huis gaat. Hieronder lees je welke essentiële badkameronderdelen je nodig hebt voor je nieuwe badkamer.

1.    Douche of badkuip

Het eerste en misschien wel meest belangrijke onderdeel van jouw badkamer is de douche of badkuip. Een mooie douche of badkuip is essentieel voor jouw nieuwe badkamer. Beide badkameronderdelen zijn te verkrijgen in tal van verschillende uitvoeringen. Je kiest bijvoorbeeld voor een inloopdouche of losse badkuip.

2.    Toilet

Niet iedere badkamer heeft genoeg ruimte voor een toilet en sommigen prefereren het om het toilet apart van de badkamer te hebben. Maar kies je er wel voor om je toilet in de badkamer te plaatsen, dan zijn er veel verschillende opties beschikbaar. Zo zijn er hangtoiletten die ervoor zorgen dat je meer ruimte hebt en betere hygiëne, maar je kiest ook voor een staand toilet.

badkamer

3.    Wasbak met kraan

Een wasbak is het derde essentiële badkameronderdeel. Je kiest voor een enkele of dubbele wasbak en er zijn verschillende soorten wastafelkranen verkrijgbaar. Een wastafelkraan van Grohe staat bekend om zijn kwaliteit en luxe uitstraling. Zo kies je voor een moderne of een klassieke look, net waar jouw voorkeur naar uitgaat.

4.    Badkamerradiator

Een badkamerradiator zorgt voor een fijne temperatuur en een droge badkamer na het douchen. Ook hier zijn verschillende soorten verkrijgbaar. Zo kies je voor een design radiator die niet alleen warmte afgeeft, maar ook nog past bij het design van je badkamer.

5.    Badkamerverlichting

Tot slot is badkamerverlichting ook belangrijk voor een goed functionerende en sfeervolle badkamer. Zo kies je voor spotjes of een opvallende hanglamp.

Je kunt kiezen voor subtiele inbouwspots of juist een opvallende hanglamp. Zorg wel dat de verlichting geschikt is voor gebruik in vochtige ruimtes.

Een badkamer is niet compleet zonder bovenstaande essentiële badkameronderdelen. Kies voor deze onderdelen om nog jarenlang te genieten van jouw badkamer.