Het uitblijven van betalingen is een doorn in het oog voor veel ondernemers. Heb jezelf ook klanten die hun eigen betalingstermijnen aanhouden? Of heb je klanten die regelmatig vergeten te betalen? Op termijn kan dit bij jou, als ondernemer, voor grote problemen zorgen.

Zo kun je na verloop van tijd niet meer aan je eigen financiële verplichtingen voldoen. De oplossing hiervoor? Geld van je spaarrekening halen en daarmee uiteindelijk de rekeningen betalen. Dit is alles behalve ideaal waardoor je de oorzaak van het uitblijven van betalingen aan zou moeten pakken. Je kunt dit probleem aanpakken door factoring toe te passen. Dit is een financieringsvorm die voor zowel zzp’ers als mkb’ers geschikt is. Met name bij factoring voor zzp zijn belangrijke voordelen zichtbaar.

Wat is factoring?

Bij factoring werk je samen met een factoringbedrijf. Je stuurt naar hen je facturen op waarna het bedrijf deze facturen binnen 48 uur uitbetaalt. Dit betekent dat jij binnen 2 dagen je geld al hebt ontvangen.

Het factoringbedrijf stuurt vervolgens de factuur op naar je klant. Zij nemen daarbij het risico dat de uitbetaling langere tijd uitblijft. Of dat de betaling nooit gedaan wordt. Hier heb je als ondernemer gelukkig zelf geen omkijken meer naar.

Waarom voor factoring kiezen?

Voor jou als ondernemer is factoring ideaal. Je krijgt namelijk binnen mum van tijd je facturen uitbetaald. Dit houdt onder meer in dat je aan je eigen financiële verplichtingen kunt voldoen, maar ook dat je snel de gewenste investeringen kunt doen.

Daarnaast loop je zelf geen enkel risico. Het risico wordt volledig door het factoringbedrijf op zich genomen. Aan de ene kant zorgt dit voor een fijn gevoel, terwijl het aan de andere kant ook een flinke tijdsbesparing met zich mee brengt. Je hoeft je bijvoorbeeld niet meer bezig te houden met het versturen van herinneringen en aanmaningen.

factoring betaling laptop

Verschillende soorten factoring

Ben je op zoek naar factoring voor mkb of zzp? In beide gevallen kun je uit twee soorten factoring kiezen: