Je kunt je vloer op allerlei manieren betegelen. De meeste mensen komen dan niet verder dan keramieken of natuurstenen tegels, want dat zijn nu eenmaal de geijkte materialen. Maar de tijd staat niet stil en intussen zijn er ook prachtige alternatieven op de markt gekomen. Sommige van die nieuwe tegelsoorten ogen net zo fraai als traditionele tegels, maar dan met een heleboel extra voordelen.

Veel mensen die vloertegels op zich wel prachtig vinden, klagen over het feit dat een stenen vloer zo koud aanvoelt, zeker als er geen vloerverwarming onder zit. Niet lekker voor blote voeten dus. Ook kunnen stenen tegels verraderlijk glad zijn en de voegen verzamelen veel stof en vuil. Wil je van een stenen vloer af, dan moet je gaan hakken en breken. Dat kan dagen duren en geeft in elk geval een hoop rotzooi. Met alternatieve vloertegels heb je die nadelen allemaal niet!

tegels vloer

Niet echt, maar wel net echt…

Als je op zoek gaat naar alternatieve vloertegels, zul je van alles en nog wat tegenkomen. Want zodra iets populair wordt, verschijnen er ineens allerlei aanbieders ten tonele. Bedenk dan dat een alternatieve vloer heel fraai kan zijn, maar alleen als je voor kwaliteit gaat! Je wilt immers niet dat je na een paar jaar alweer naar een volgende vloer moet gaan uitkijken.

Beperk jezelf dus in je keuze, bijvoorbeeld tot uitstekende producten als Rigid, laminaat en click-vinyl. Rigid staat bekend om zijn stoere vloertegels in een niet van echt te onderscheiden stenen look. Een topkwaliteit laminaat kan ook als twee druppels water lijken op echt steen en net zo sterk en slijtvast zijn. En click-vinyl isoleert uitstekend terwijl het aangenaam is om op te lopen. Al deze vloeren kun je makkelijk zelf leggen.

Een perfecte vloer voor elk interieur

Het aardige van alternatieve vloertegels is dat je het zo gek niet kunt bedenken of het bestaat. Van betonlook tot een scala aan blauwtinten, van een mediterraan motiefje tot metaallook: welke kleur of stijl je ook wilt, je vindt altijd precies wat je zoekt. Voor je eigentijdse, industriële, klassieke, landelijke, romantische of het-maakt-niet-uit-wat-voor-interieur.

Met alternatieve vloertegels geef je je interieur gewoon een hele fijne basis. Ze zijn geschikt voor iedere ruimte: van woonkamer of slaapkamer tot toilet, keuken en badkamer. Voor natte ruimtes moet je wel kiezen uit speciale soorten die goed tegen vocht kunnen. En wil je vloerverwarming onder je alternatieve tegelvloer? Ook dat is meestal geen probleem. Kortom: met een alternatieve vloer haal je niet alleen een bijzondere uitstraling in huis, maar ook een hele rits eigenschappen die het wonen een stuk aangenamer maken.

tegelen vloer leggen