Tegenwoordig gebruiken we onze telefoon dagelijks, soms wel uren per dag. Even een belletje plegen, een spelletje spelen of je socials checken. Helemaal als je veel op reis bent of zelfs bent geëmigreerd, dan is je smartphone toch wel de basis om contact te houden met het thuisfront. Niet gek dus dat je telefoon na een tijdje minder goed blijkt te functioneren en misschien zelfs wel wat kuren krijgt. Gelukkig kun je tegenwoordig overal je telefoon laten repareren, zoals je bijvoorbeeld je iPhone ter reparatie stelt in Den Haag. Om dat moment zo lang mogelijk uit te stellen beschrijven we in deze blog zaken waar je op moet letten, om de levensduur van je telefoon te verlengen.

smartphone

Bescherming

Om te beginnen is het verstandig om je telefoon vanaf de aanschaf te voorzien van goede bescherming. Tegenwoordig zijn er hoesjes te vinden in allerlei soorten maten en materialen; van leer tot hout, van insteekhoesje tot een volledige cover. Zorg er voor dat jouw hoesje stootbestendig is en het hoesje over de randen van jouw scherm buigt. Zo voorkom je dat als je telefoon toch eens valt, het scherm ongedeerd blijft.

Als extra bescherming is het verstandig om een screen protector aan te schaffen. Dit is een plastic laagje die je op je scherm plakt, zodat de eerste klappen en krassen niet direct schade aan jouw telefoon veroorzaken. Het scherm is het meest kwetsbare onderdeel van een telefoon en je wilt natuurlijk voorkomen dat er barsten of krassen op komen. Als jij je telefoon beschermt met een kwalitatief hoesje en screen protector verklein jij de mogelijke schade al voor een groot deel!

Schoonmaken

Aangezien je je telefoon bijna overal en altijd bij je hebt en gebruikt, wordt je telefoon nog al eens vies. Bacteriën die zich verzamelen op je scherm, stof die zich in de speaker nestelt en zweet van je handen dat onzichtbaar op je hoesje blijft zitten. Zoals je je kunt voorstellen kan een telefoon best wel vies zijn. Zorg ervoor dat je je telefoon regelmatig schoonmaakt. Een schoon scherm en hoesje zal niet direct de levensduur van je telefoon verlengen, maar zorgt er wel voor dat alles beter leesbaar is en de telefoon beter reageert op de schermaanrakingen.

Het stofvrij maken van je speaker zal wel bijdragen aan een langere levensduur van je telefoon. Wanneer je het stof daar laat nestelen, kan het zo zijn dat dit ook binnendringt in de hardware van je telefoon. Je kunt je voorstellen dat dit voor problemen kan zorgen, doordat het stof in de weg gaat zitten. Zo maak je je telefoon dus regelmatig schoon, niet alleen voor een langere levensduur, maar ook omdat het wel zo fris is!

Zo zie je dat er een aantal tips en mogelijkheden zijn waar je rekening mee moet houden, om de levensduur van je telefoon te verlengen. Door je telefoon van goede bescherming te voorzien en het apparaat goed schoon te houden, zorg je ervoor dat er zo min mogelijk schade aangebracht wordt. Is het toch zo ver dat je telefoon gerepareerd moet worden? Er zijn allerlei partijen zoals ThePhoneLab waar je terecht kunt, ook voor tussentijdse schoonmaakbeurten of nieuwe telefoons.