Als echte reisliefhebber ben je waarschijnlijk altijd op zoek naar manieren om extra geld te besparen voor je nieuwe trip. Besparen op de vaste lasten dankzij een goedkoper telefoonabonnement heeft dan ook zeker voordelen. Tegelijkertijd is bereikbaar zijn op vakantie ook ongelooflijk belangrijk. Daarom is het van essentieel belang dat jouw abonnement voor mobiele telefonie niet alleen aansluit op je wensen, maar ook niet al te duur is. Bovendien is het prettig om te weten wat de tarieven in het buitenland zijn, zodat je zeker weet dat je nooit onnodig veel geld hoeft te betalen als je buiten de Europese Unie reist. 

reis telefoon

In de meeste gevallen is sim only de beste optie. Zeker voor vakantieliefhebbers. Maar waarom? Wat maakt sim only en Sim only alleen bellen juist voor mensen die frequent reizen zo populair? In dit artikel leggen we haarfijn uit hoe dit komt. 

Hoge flexibiliteit

Eén van de grootste voordelen van sim only is dat je hiermee over veel meer flexibiliteit beschikt. Bij een abonnement met toestel is de contractduur vaak veel langer. Dit komt omdat je pas het contract kunt beëindigen als het toestel volledig is afgelost. Bij een sim only abonnement bestaat dit probleem niet. Hierdoor is het veel gemakkelijker om je abonnement op te zeggen. In sommige gevallen is dit zelfs maandelijks mogelijk. Je zit dus nooit vast aan ellenlange contracten en kunt het opzeggen wanneer dit nodig is.

Ook handig als je normaal gesproken binnen de Europese Unie reist en nu eens buiten de EU wilt reizen. Dan moet je je er wel van bewust zijn dat de tarieven in het buitenland per provider flink kunnen verschillen. Als de kosten bij een andere provider buiten de EU veel lager liggen, dan is het uiteraard gunstig om op dat moment over te stappen. Bij een sim only abonnement is dit veel gemakkelijker. Je zit immers niet aan zeer lange contracten vast.

Abonnement tussentijds aanpassen

Waarschijnlijk heb je zelf ook wel gemerkt dat je dataverbruik op vakantie vaak hoger ligt. Je gebruikt toch sneller het 4G netwerk en ook vaker diensten die meer data verbruiken. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van Google Maps om je weg in het buitenland te vinden. Je wilt jezelf dan niet op onnodig hoge kosten jagen. Daarom is het een fijn idee dat je sim only abonnementen doorgaans heel eenvoudig tussentijds aan kunt passen. Zo kun je voor vakantie je verbruik aanpassen op het hogere verbruik, zodat je nooit meer hoeft te betalen dan nodig is. Als je weer thuiskomt, kun je je dataverbruik ook weer eenvoudig omlaag zetten.

Oudere telefoon gebruiken

Nog een groot voordeel van sim only is dat je hiermee je oude telefoon langer kunt gebruiken. Dit is niet alleen de duurzaamste optie, maar zorgt er ook voor dat je meer geld bespaart. Handig om geld te besparen voor je volgende reis deze zomer! Daarnaast is het ook nog eens verstandiger om een ouder toestel op reis mee te nemen, want hiermee is de risico op diefstal kleiner en doet het ook minder pijn als deze tijdens de reis beschadigd raakt.